Noile iPhone 16 Pro și Pro Max vor avea stocare de bază de 256GB, susține un zvon

Conform unor zvonuri recente, Apple ar putea face o schimbare semnificativă în ceea ce privește capacitatea de stocare de bază pentru viitoarele sale modele iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max. Potrivit sursei The Mac Observer, ambele dispozitive ar putea fi lansate cu o stocare minimă de 256GB, abandonând opțiunea de pornire de 128GB pentru modelul Pro mai mic.

În prezent, iPhone 15 Pro de 6,1 inchi pornește de la 5.599 lei și vine cu o stocare minimă de 128GB, în timp ce iPhone 15 Pro Max de 6,7 inchi are un preț de pornire de 6.599 lei și o capacitate de stocare minimă de 256GB. Cu toate acestea, se zvonește că Apple va crește stocarea de bază a viitorului iPhone 16 Pro la 256GB pentru a se alinia cu capacitatea minimă a modelului mai mare, iPhone 16 Pro Max, în timp ce prețul de pornire al modelului Pro mai mic ar putea rămâne neschimbat.

Un zvon controversat, dar nu imposibil

Sursa acestei presupuse „scurgeri” nu are un istoric recent de zvonuri precise legate de Apple, așa că această informație trebuie tratată cu scepticism. Cu toate acestea, afirmația nu este complet neverosimilă. Dacă Apple renunță la 128GB ca stocare de bază pentru iPhone 16 Pro, ar putea rămâne trei opțiuni de stocare pentru modelele Pro: 256GB, 512GB și 1TB.

Este suficientă o stocare de 128GB pentru iPhone?

În 2018, iPhone X al Apple venea cu 64GB, un nivel de stocare de bază care a persistat în generațiile ulterioare de dispozitive premium până la iPhone 12 Pro în 2020, când Apple a adoptat 128GB ca nouă linie de bază. Anul următor, toate modelele iPhone 13 au fost oferite cu un minim de 128GB. Dacă Apple face trecerea la 256GB ca minim pentru dispozitivele sale premium în acest an, am putea vedea această capacitate ajungând la toate modelele în 2025.

La celălalt capăt al spectrului, un zvon din ianuarie din Coreea a susținut că atât iPhone 16 Pro, cât și iPhone 16 Pro Max vor fi disponibile cu o capacitate maximă de stocare dublă față de dispozitivele iPhone 15 Pro, crescând de la 1TB la 2TB.

Creșterea capacității maxime de stocare ar putea fi rezultatul trecerii Apple la memoria flash NAND cu celule cuadri-nivel (QLC) de densitate mai mare pentru modelele cu stocare mai mare. Utilizarea memoriei NAND QLC de către Apple ar putea permite companiei să încorporeze mai multă stocare într-un spațiu mai mic și este mai puțin costisitoare decât memoria NAND cu celule tri-nivel (TLC) utilizată în prezent de iPhone-uri.

Ce se mai zvonește despre iPhone 16

În acest an, se zvonește că iPhone 16 Pro și iPhone 16 Pro Max vor primi dimensiuni mai mari ale ecranului, crescând la 6,27, respectiv 6,86 inchi. Pentru comparație, iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max sunt echipate cu ecrane de 6,1 inchi și, respectiv, 6,7 inchi. Noile dimensiuni ale afișajului vor fi cele mai mari vreodată pentru iPhone și ar trebui, de asemenea, să crească spațiul fizic pentru componente și piese interne.

Deși zvonul privind creșterea stocării de bază trebuie tratat cu precauție, este clar că Apple ia în considerare modalități de a îmbunătăți în continuare experiența utilizatorilor prin actualizări hardware semnificative. Rămâne de văzut dacă aceste schimbări se vor materializa efectiv în viitoarea generație de dispozitive iPhone.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *