Noi detalii despre Snapdragon 8 Gen 4: Mai bun decât M2

Qualcomm, unul dintre liderii pieței de smartphone-uri, este în prezent în centrul atenției cu Snapdragon 8 Gen 3, dar deja au început să apară informații despre următorul lor mare proiect, Snapdragon 8 Gen 4. Acest nou chipset promite să aducă îmbunătățiri semnificative, depășind chiar și performanțele platformei Apple M2 în anumite aspecte.

Performanță și Stabilitate Superioară

Snapdragon 8 Gen 4 se distinge prin stabilitatea sa superioară comparativ cu Apple M2, conform testelor efectuate. În testul 3DMark Wild Life Extreme Stress, noua unitate grafică Adreno 830 a Snapdragon 8 Gen 4 a demonstrat o stabilitate cu 10% mai mare decât rivalul său. Mai mult, testele preliminare, inclusiv cu jocul Genshin Impact, au arătat că procesorul poate rula jocuri timp de 45 de minute fără probleme.

Inovații Tehnologice

Raportările anterioare sugerează că Snapdragon 8 Gen 4 va beneficia de procesul de fabricație de 3nm al TSMC și va avea un design cu ”2+6” nuclee – două nuclee de performanță și șase nuclee de eficiență. Qualcomm se pregătește, de asemenea, să introducă nucleele Oryon în smartphone-uri, acestea fiind deja utilizate în Snapdragon X Elite și demonstrând performanțe impresionante.

Cu toate acestea, trecerea la nucleele Oryon speciale ar putea duce la creșterea costului noului chipset, ceea ce înseamnă costuri suplimentare atât pentru producători, cât și pentru consumatori. Prin urmare, va fi interesant de urmărit cum se va echilibra acest aspect în raport cu beneficiile aduse de noile tehnologii.

Snapdragon 8 Gen 4 se anunță a fi un pas important înainte în tehnologia chipset-urilor pentru smartphone-uri, promițând performanțe superioare și inovații tehnologice. Cu toate acestea, rămâne de văzut cum se vor reflecta aceste îmbunătățiri în costul final al dispozitivelor.

Sursa: GizmoChina

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *