GadgetDiverseNoi detalii despre căștile Apple AR/VR Reality Pro

Noi detalii despre căștile Apple AR/VR Reality Pro

Primele căști de realitate augmentată și de realitate virtuală de la Apple ar putea fi dezvăluite în această primăvară, iar zvonurile continuă să ofere mai multe informații despre ceea ce face Apple.

Într-un raport, Bloomberg explică că o echipă de peste 1.000 de oameni de la Apple a petrecut ultimii șapte ani lucrând la prima versiune a căștilor AR/VR.

Setul cu cască Reality Pro este programat să coste „aproximativ 3.000 de dolari” când va fi pus în vânzare, ceea ce reprezintă „de aproximativ două ori prețul dispozitivelor rivale” de la companii precum Meta.

Potrivit raportului, „funcțiile de urmărire a ochilor și a mâinii vor fi unul dintre principalele puncte de vânzare” ale căștilor Reality Pro. Folosind camere externe, setul cu cască va putea analiza mâinile utilizatorului, în timp ce senzorii interni vor fi folosiți pentru a citi ochii lor

Casca va avea mai multe camere externe care vor putea analiza mâinile utilizatorului, precum și senzori pentru urmărirea ochilor. În acest fel, utilizatorul poate controla dispozitivul privind un element de pe ecran, fie el un buton, o pictogramă de aplicație sau o intrare în listă, pentru a-l selecta.

Noi detalii despre căștile Apple AR VR Reality Pro

Utilizatorul va ciupi apoi cu degetul mare și arătător pentru a activa o sarcina, fără a fi nevoie să țină nimic in mana. Această abordare diferă de alte căști, care se bazează adesea pe un control manual.

În plus, hardware-ul include o coroană digitală similară cu cea de pe Apple Watch pentru a comuta între realitate augmentată și realitate virtuală. Modul VR va cufunda complet utilizatorul, dar atunci când modul AR este activat, „conținutul dispare și înconjoară mediul real al utilizatorului”.

Se pare că aceasta este una dintre caracteristicile la care Apple se așteaptă să fie „punctul culminant al produsului”.

Pentru a face față problemelor legate de supraîncălzire, căștile Reality Pro vor folosi o baterie externă care „se odihnește în buzunarul utilizatorului și se conectează printr-un cablu”. Va exista, de asemenea, un ventilator de răcire pentru a reduce probabilitatea supraîncălzirii căștilor.

„Casca poate fi folosita aproximativ două ore pe baterie”, relatează Bloomberg. Pachetul de baterii are „aproximativ dimensiunea a două iPhone 14 Pro Max stivuite unul peste altul, sau aproximativ 15 centimetri înălțime și mai mult de 1,3 centimetri grosime”.

Căștile AR/VR vor putea servi ca afișaj extern pentru Mac, deoarece „utilizatorii vor putea vedea ecranul Mac-ului lor în realitate virtuală, dar totuși controlează computerul cu trackpad-ul sau mouse-ul și tastatura fizică”.

Aplicații precum Safari, Photos, Mail, Messages, App Store și Apple TV, printre altele, vor fi disponibile pe căști. Introducerea textului se poate face prin Siri sau pe un iPhone, Mac sau iPad din apropiere. De asemenea, Apple „dezvoltă o tehnologie care va permite utilizatorilor să scrie în aer cu mâinile”.

Apple a dezvoltat „propriul său motor pentru a alimenta jocurile VR”. Unele modele interne Reality Pro au o baterie încorporată cu încărcare USB-C

Noi detalii despre căștile Apple AR VR Reality Pro

Prima versiune a căștilor Reality Pro va fi realizată din „aluminiu, sticlă și pernițe pentru urechi”. Produsul va avea „un afișaj curbat în față care poate afișa spre exterior ochii unui utilizator, cu difuzoare pe laterale și o bandă pentru cap care ajută la fixarea dispozitivului în jurul capului utilizatorului”.

Apple se așteaptă ca „vizionarea video imersivă să fie o caracteristică de bază” a Reality Pro, cu potențiali parteneri, inclusiv Disney, Dolby și alții. Va exista o „funcție dedicată de vizionare a videoclipurilor care îi poate face pe spectatori să simtă că urmăresc un film pe un ecran mare într-un alt mediu, cum ar fi un deșert sau un spațiu cosmic”.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi