Samsung și Apple s-au apucat iar să se întreacă în ceva ce nu prea mai interesează pe nimeni – cine face telefonul cel mai subțire. Ca și cum ar fi revenit fantoma gadgeturilor de acum un deceniu.
E amuzant că nimeni nu se mai plânge azi că telefoanele-s prea groase. Din contră, majoritatea oamenilor normali vor baterii care să țină toată ziua, nu dispozitive fragile pe care să le încarci de trei ori până seara.
Sondajul făcut săptămâna trecută de AndroidPolice arată clar treaba asta. Aproape două treimi dintre cei care au răspuns (64%) zic că nu-i interesează telefoanele mai subțiri și preferă să vadă baterii mai mari sau camere care să nu mai iasă în afară. Doar 18% ar vrea un telefon super-subțire, chiar dacă bateria ar fi mai slabă.

Samsung a intrat deja în horă cu modelul Galaxy S25 Edge, pe care l-au arătat în ianuarie. Dar parcă are ghinion săracul – mai întâi a murit pe neașteptate șeful Samsung, apoi au apărut cică niște probleme tehnice. Acum se zvonește că-l lansează doar online pe 13 mai, și doar în Coreea și China. Noi, restul lumii, om vedea când și dacă ajunge și pe la noi.
Apple nu se lasă nici ea mai prejos și pregătește ceva numit iPhone 17 Air. Sună pompos, dar în esență e același iPhone, doar că mai subțire și probabil mai scump, că așa-i trendul la ei.
Pentru România, chestia asta cu telefoanele ultra-subțiri nu prea are sens. Hai să fim serioși – preferăm cu toții să avem baterie care să țină o zi întreagă, mai ales când umblăm toată ziua prin oraș sau când plecăm în weekend la munte.
Ce câștigi de fapt cu un telefon super-subțire? Poate arată mai șmecher în buzunar, dar degeaba arată bine dacă se descarcă după 4 ore. Și poate e mai ușor, dar dacă trebuie să cari după tine o baterie externă cât o cărămidă, parcă se pierde farmecul.
La telefoanele pliabile, înțeleg obsesia pentru subțirime – încerci să bagi un ecran care se îndoaie într-o carcasă cât de cât normală. Dar la telefoanele obișnuite? Nu are niciun rost, în afară de faptul că producătorii pot să pună un preț mai mare și să zică „uite cât e de subțire!”.
Apropo, românii care își cumpără telefoane se uită mult mai mult la raportul calitate-preț și la autonomia bateriei decât la cât de subțire e telefonul. Și pe bună dreptate.
Voi ce ziceți? V-ați lua un telefon super-subțire care se termină pe la prânz, sau rămâneți la unul normal, care vă ține până adormiți seara?