GadgetMotorola Razr 2022 este oficial şi poate fi un adevărat concurent pentru...

Motorola Razr 2022 este oficial şi poate fi un adevărat concurent pentru Galaxy Z Flip 4

După luni de așteptare, Motorola lansează în sfârșit Razr 2022, al doilea smartphone cu clapetă si cu ecran pliabil. La trei ani după Razr 2019 și la doi ani după Razr 5G, această nouă varianta îmbunătățește totul: ecranul pliabil, procesorul, bateria, conectorii, balamaua, ecranul extern, fotografia si sau chiar partea audio. Iar prețul său este mult mai agresiv: 1199 euro. Acest lucru promite un duel bun cu Galaxy Z Flip 4.

In lupta cu Samsung Galaxy Z, reînnoit în această vară, competiția devine din ce in ce mai mare. Dacă Galaxy Z Fold 4 (să nu mai vorbim de predecesorul său) trebuie să concureze cu Xiaomi, Huawei, Vivo, Honor sau chiar Oppo, Galaxy Z Flip 4 se bucură de o liniște relativă. Două propuneri atrag atenția. Cel al lui Huawei cu P50 Pocket. Dar fără Android, telefonul poate fi dezvoltat tehnic, dar nu își va găsi audiența în Europa. Si mai avem Motorola.

Din 2019, Motorola încearcă să-și pună amprenta pe piața smartphone-urilor pliabile. Cu Razr 2019 pentru prima dată. Un test nu este suficient de convingător din cauza defectelor inerente dorinței mărcii americane de a se poziționa. A fost urmat în 2020 de Razr 5G care a corectat unele defecte , atât tehnice, cât și estetice. Cu toate acestea, Razr 5G nu a avut posibilitatea să fie un flagship… chiar dacă a fost vândut la prețul unui flagship!

Motorola Razr 2022 este oficial şi poate fi un adevărat concurent pentru Galaxy Z Flip 4

Razr 2022 combina modernitatea si agresivitatea comerciala

Doi ani mai târziu, Motorola revine cu o a treia versiune. Și de data aceasta, pare să fie cea potrivită. Într-adevăr, după multe luni de zvonuri și scurgeri de informații, brandul oficializează astăzi, marți, 25 octombrie, Razr 2022. În timp ce conceptul rămâne același, un smartphone pliabil, smartphone-ul este foarte diferit de predecesorul său. Și, cel mai important, nu beneficiază doar de munca depusă pe Edges (inclusiv Edge 30 Pro ), dar beneficiază și de strategia de marketing agresivă de la Motorola. Pentru că Razr 2022 se vinde cu 1199 de euro. Adică prețul unui flagship standard bun.

Și spre deosebire de Razr 5G sau Razr 2019, Razr 2022 beneficiază de o fișă tehnică cu adevărat high-end, în concordanță cu prețul său de vânzare. Acest lucru clarifică recordul. De exemplu, găsim în inima platformei un Snapdragon 8+ Gen 1, asociat aici cu 8 GB de RAM și 256 GB de stocare internă. Găsim un difuzor stereo dublu simetric compatibil cu Dolby Atmos. Găsim o baterie de 3500 mAh, mult mai mare decât cea a lui Razr 5G. În plus, este compatibil cu încărcare rapidă de 33 de wați.

Motorola Razr 2022 este oficial şi poate fi un adevărat concurent pentru Galaxy Z Flip 4

Tot pe marginea fișei tehnice, Razr 2022 este echipat cu o configurație foto actualizată, similară cu cea a lui Z Flip 4. Un modul foto principal cu senzor de 50 megapixeli (cu siguranță un IMX766 de la Sony) cu deschidere a obiectivului stabilizat la f/1.9 și autofocus cu detecție de fază omnidirecțională. Un modul secundar cu unghi ultra-larg cu senzor de 13 megapixeli, autofocus cu detecție de fază și deschidere a obiectivului la f/2.2. Datorită autofocusului, are grijă și de macro-uri. Și un modul selfie cu senzor de 32 de megapixeli și deschidere a obiectivului la f/2.5.

În ceea ce privește designul, Razr 2022 se modernizează și el. Certificat IP54, telefonul este mai ușor și mai compact. Panoul flexibil este pOLED. Este Full HD+. Este compatibil cu colorimetria de 144 Hz, HDR10+ și 10 biți.

Motorola Razr 2022 este oficial şi poate fi un adevărat concurent pentru Galaxy Z Flip 4

Design nou, ecran nou si balama noua

Ecranul profită de o balama nouă pentru a plia ecranul fără a-l marca. Când sunt închise, cele două părți ale Razr 2022 sunt perfect lipite împreună. Nu există niciun decalaj, spre deosebire de Z Flip 4. Pe exteriorul smartphone-ului, veți găsi un ecran secundar de 2,7 inchi , care este mult mai mare decât cel al lui Z Flip 4. Denumit Quick View Display, oferă o mulțime de utilizări pentru a evita deschiderea. Pe Razr 2022, ca și în cazul Samsung, Motorola a integrat multe funcții folosind ecranul extern și diferitele poziții ale ecranului intern.

Motorola Razr 2022 este oficial şi poate fi un adevărat concurent pentru Galaxy Z Flip 4

Razr 2022 este evident Ready For compatibil, sistemul Motorola care vă permite să conectați un smartphone la un ecran extern sau la un computer. Smartphone-ul va fi oferit doar într-o singură culoare: negru satinat (destul de clasic). Și încărcătorul de 33 de wați este inclus în cutie. În cele din urmă, marca promite două actualizări majore pentru Android și trei ani de actualizări de securitate. Dar telefonul vine cu Android 12. Asta înseamnă că Razr 2022 va fi blocat la Android 14, care va fi lansat anul viitor. Acesta este singurul dezavantaj real. Pentru orice altceva, promisiunea este într-adevăr foarte frumoasă. Și abia așteptăm sa il testam.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi