Motorola prezintă un concept inovator de telefon pliabil la MWC 2024

La Mobile World Congress din Barcelona, Motorola a reușit să atragă atenția cu un concept de smartphone revoluționar, prezentând din nou un dispozitiv dezvăluit pentru prima dată la evenimentul Lenovo Tech World în octombrie 2023. Acest dispozitiv cu ecran adaptabil și flexibil oferă multiple modalități de utilizare, fiind capabil să se îndoaie în diverse poziții, inclusiv în jurul încheieturii utilizatorului.

Motorola a devenit cunoscută pentru prezentarea inovațiilor sale în ceea ce privește ecranele de smartphone. La MWC 2023, compania a dezvăluit modelul „Rizr”, cu un ecran care se extinde prin rulare.

Motorola

Noul concept prezentat de Motorola este un dispozitiv cu ecran adaptabil care permite utilizatorului să plieze telefonul în diferite moduri, de la menținerea în poziție verticală la înfășurarea în jurul încheieturii sau chiar utilizarea în modul telttat, oferind o experiență duală de vizualizare. Această funcționalitate poate fi utilă în scenarii diverse, inclusiv jocuri multiplayer, conform demonstrațiilor prezentate de Motorola.

Cu toate acestea, este important de menționat că acesta este încă un concept în faza incipientă de dezvoltare, iar Motorola nu a furnizat încă detalii cu privire la planurile de lansare pe piață.

Interfața utilizatorului se adaptează în funcție de poziția în care se află dispozitivul pliat. În plus, pentru a utiliza dispozitivul în jurul încheieturii, utilizatorul trebuie să folosească o brățară metalică specială, care se atașează la dispozitiv prin intermediul unor magneți. Cu toate acestea, confortul utilizării în această poziție nu este încă la nivelul dorit.

Motorola

Dispozitivul concept oferă un ecran pliabil de 6,9 inch cu rezoluție Full HD+, iar spatele este acoperit cu un material textil.

Pe lângă dispozitivul cu ecran adaptabil, Motorola a prezentat și o soluție de inteligență artificială generativă, care permite utilizatorilor să creeze imagini de fundal personalizate pentru telefon, bazate pe stilul vestimentar al utilizatorului.

Motorola demonstrează încă o dată angajamentul său față de inovație și dezvoltare în ceea ce privește dispozitivele mobile. Deși conceptul prezentat este încă în stadiul de prototip, aceste progrese arată direcția în care se îndreaptă tehnologia smartphone-urilor în viitorul apropiat.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *