Meta Lansează Aplicația Threads în Europa

Meta, compania condusă de Mark Zuckerberg, a anunțat lansarea aplicației Threads în Uniunea Europeană, după ce a rezolvat problemele burocratice care împiedicau anterior disponibilitatea acesteia în regiune. Threads, care a debutat global în luna iulie, nu era inițial conform cu reglementările stricte ale Uniunii Europene pentru serviciile online, în special cu Digital Markets Act. Această lege, aplicabilă din mai 2022, interzice combinarea datelor utilizatorilor de pe diferite platforme pentru reclame personalizate fără consimțământul acestora.

Threads, parte a Instagram, permite utilizatorilor să acceseze aplicația folosind conturile existente de Instagram sau să creeze un profil Threads separat. Această opțiune oferă utilizatorilor europeni aceeași experiență ca și restul lumii, dar și posibilitatea de a folosi Threads fără un profil, limitând astfel interacțiunea cu conținutul. Recent, Meta a introdus și opțiunea de a alege dacă postările de pe Threads sunt sugerate pe Instagram și Facebook, oferind mai mult control asupra confidențialității.

Threads, o aplicație destinată partajării mesajelor text și participării la conversații publice, a fost îmbunătățită considerabil de la lansarea sa, incluzând acum o experiență web, un feed de urmărire, editarea postărilor, căutarea cu cuvinte cheie și alte funcții. Lansarea în Europa vine într-un moment oportun, oferind o concurență mai mare pentru platforma X a lui Elon Musk, care se confruntă cu probleme după acuzații de antisemitism.

Mark Zuckerberg a declarat recent că Threads are aproape 100 de milioane de utilizatori lunar și ar putea atinge un miliard în câțiva ani. Includerea pieței UE ar putea aduce aproximativ 40 de milioane de utilizatori lunar, oferind un impuls semnificativ bazei de utilizatori a aplicației. Threads este disponibil pentru descărcare gratuită pe Google Play Store pentru Android și pe Apple App Store pentru iOS.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *