GadgetMediaTek anunță chipset-ul Dimensity 1080 cu suport pentru senzori de 200 MP

MediaTek anunță chipset-ul Dimensity 1080 cu suport pentru senzori de 200 MP

Marți (11), MediaTek și-a anunțat cel mai nou chipset: Dimensity 1080. Procesorul mid-range ajunge ca succesor al lui Dimensity 920 și aduce îmbunătățiri în performanța procesorului și a camerei.

Compania taiwaneză spune că primele telefoane echipate cu Dimensity 1080 vor ajunge în al patrulea trimestru al anului 2022.

MediaTek Dimensity 1080 se bazează pe litografie de 6 nanometri și constă din opt nuclee: două ARM Cortex-A78 la 2,6 GHz și șase ARM Cortex-A55 la 2 GHz, pe lângă GPU-ul Mali-G68 MC4.

Noul chipset are suport pentru RAM LPDDR5 și stocare internă UFS 3.1, precum și un ecran FullHD+ cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz. Pentru fotografii, Dimensity 1080 poate utiliza senzori de până la 200 de megapixeli cu Imagiq ISP, pe lângă faptul că acceptă înregistrarea video 4K cu HDR.

MediaTek anunță chipset-ul Dimensity 1080 cu suport pentru senzori de 200 MP

În jocuri, menține specificațiile Dimensity 920 cu HyperEngine 3.0. Cât despre conectivitate, are suport pentru rețele 5G, WiFi-6 și Bluetooth 5.2.

Directorul general al MediaTek, CH Chen, spune că chipsetul vine cu mai multe progrese și va depăși limitele a ceea ce poate face un telefon compatibil 5G, precum și va aduce performanțe remarcabile în jocuri, navigare și o durată de viață îmbunătățită a bateriei.

Producătorii de telefoane nu au anunțat încă ce telefoane vor fi echipate cu Dimensity 1080, dar Redmi Note 12 de la Xiaomi ar trebui să fie unul dintre primii care vor debuta cu chipsetul lansat astazi.

[SURSA]

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi