Masimo Învinge Apple: Vânzări Apple Watch 9 Suspendate în SUA

În centrul unei dispute tehnologice intense, firma de sănătate Masimo și CEO-ul său, Joe Kiani, se confruntă cu gigantul Apple în legătură cu modelele anumitor ceasuri Apple Watch. Conflictul, care a culminat cu oprirea vânzărilor pentru modelele Apple Watch Series 9 și Ultra 2, a fost recent adus în atenția publicului prin declarațiile lui Kiani la Bloomberg TV.

În 2013, Kiani a dezvăluit că a fost în discuții cu Apple pentru o posibilă achiziție a Masimo sau angajarea sa. El susține că încălcarea drepturilor de brevet de către Apple nu a fost accidentală, ci o preluare deliberată a proprietății intelectuale a Masimo. Acuzațiile se intensifică cu mențiunea că Apple a angajat peste 20 de ingineri de la Masimo, o mișcare pe care Kiani o consideră o dovadă a inovației și creativității echipei sale.

Recent, Comisia Internațională de Comerț (ITC) a SUA a decis în favoarea Masimo, stabilind că utilizarea senzorului de oxigen din sânge de către Apple încalcă brevetele Masimo. Ca urmare, vânzările pentru modelele afectate vor fi oprite, iar importurile acestora vor fi interzise începând cu 25 decembrie 2023. Masimo interpretează această decizie ca o validare a faptului că și companiile puternice trebuie să respecte regulile.

Pe de altă parte, Apple contestă vehement decizia ITC și explorează opțiuni legale și tehnice pentru a asigura disponibilitatea Apple Watch pentru clienți. În cazul în care ordinul rămâne în vigoare, Apple intenționează să ia toate măsurile necesare pentru a readuce modelele Apple Watch Series 9 și Apple Watch Ultra 2 pe piața americană cât mai curând posibil.

Într-o întorsătură interesantă, Apple a contraatacat, acuzându-l pe Kiani că a inițiat cazul de încălcare a brevetului pentru a beneficia de pe urma ceasului său inteligent, considerat a fi o imitație a Apple Watch.

Această dispută nu numai că subliniază tensiunile dintre inovație și proprietatea intelectuală în industria tehnologică, dar și pune în perspectivă impactul pe care litigiile de brevet le pot avea asupra consumatorilor și viitorului tehnologiei purtabile. În timp ce lupta legală continuă, rămâne de văzut cum va evolua această confruntare și ce precedent va stabili pentru industrie.

Sursa: GizmoChina

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *