GadgetDiverseLivrările producătorilor chinezi de telefoane sunt în scădere, dar Huawei este o...

Livrările producătorilor chinezi de telefoane sunt în scădere, dar Huawei este o excepție

Noile cifre de la Omdia pentru piața de telefoane din al treilea trimestru arată că 301,2 milioane de dispozitive au fost livrate la nivel global pentru perioada respectivă, în scădere cu 7,6% față de anul trecut, dar în creștere cu 2,5% față de trimestrul precedent. Compania subliniază că marii producători din China au înregistrat cel mai grav declin, deoarece Xiaomi, Oppo Group, Vivo, Transsion și Realme au înregistrat o scădere de două cifre.

Samsung a rămas în top cu 64,1 milioane de unități livrate, în creștere cu 3% față de trimestrul precedent, dar în scădere cu 7,4% față de anul trecut. Apple se află pe locul doi, cu 52,2 milioane de livrări, ceea ce reprezintă cu 6,7% mai mult decât al doilea trimestru și o creștere de 2,6% de la an la an. Cota de piață a companiei a crescut la 17,3% de la 15,6% în urmă cu un an.

Livrările producătorilor chinezi de telefoane sunt în scădere, dar Huawei este o excepție

În același timp, producătorii chinezi nu au performanțe deosebit de bune. Xiaomi se află pe locul trei cu o scădere anuală de 11,2%, apoi Oppo cu o scădere de 18,9%, iar pe locul cinci se află Vivo cu o scădere de 22,4%. Omdia subliniază că principalul factor din spatele acestui declin este contracția pieței chineze, dar în plus, închiderile pandemice din diferite orașe chineze, războiul din Ucraina, conflictul politic din India și concurența din ce în ce mai intensă dintre Huawei și Honor, care raport de creștere rapidă în China, a avut un impact .

Între timp, Honor a raportat o scădere mai mică de 2,1% față de anul trecut, până la 14,2 milioane de unități. Realme se află pe locul 8, cu o scădere de la an la an de 11,7% la 13,6 milioane de unități, ceea ce este legat de cererea redusă pe piețele cheie China și India. Pe locul 9 se află Motorola cu 11,4 milioane de unități, în scădere cu 7,3% de la an la an și cele mai mici livrări din același trimestru din 2021. Interesant este că Huawei revine pe locul 10 cu o creștere impresionantă de 48,3% la 8,6 milioane de dispozitive.

Sursa: Omdia

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi