GadgetDiverseLivrările de PC-uri continuă să scadă, dar nu și la Apple

Livrările de PC-uri continuă să scadă, dar nu și la Apple

În al treilea trimestru al anului, livrările globale de computere au scăzut cu 17,7% față de anul trecut, potrivit datelor Canalys. Singura companie care a raportat o creștere pentru perioada respectivă a fost Apple. Potrivit datelor, compania a crescut livrările cu 1,7%, până la 7,993 milioane de unități, pentru o cotă de piață de 11,5%. Primele 3 companii de pe listă au înregistrat scăderi de două cifre ale livrărilor.

Datele IDC dezvăluie o imagine similară, cu o scădere generală de 15% și cifre comparabile pentru producătorii individuali, cu excepția Apple. Potrivit IDC, americanii au raportat o creștere impresionantă de 40% a livrărilor la 10 milioane de unități pentru o cotă de piață de 13,5%. Nu este clar de unde vine diferența, deoarece la prima vedere cele două companii au metodologii de raportare similare.

Livrările de PC-uri continuă să scadă, dar nu și la Apple

Potrivit Canalys, performanța bună a Apple s-a datorat livrărilor finalizate din al doilea trimestru, precum și lansării noilor modele de MacBook cu procesoare M2. Totodată, IDC a indicat că Apple a crescut producția în trimestrul al treilea și, în plus, au existat multe promoții ale modelelor cu cipuri M1 care au crescut volumele.

În orice caz, declinul general al pieței pare să se datoreze situației macroeconomice și geopolitice volatile și cererii reduse în sectoarele educației și informației. Lipsa de componente nu mai reprezintă o problemă atât de mare, dar vânzările slabe au crescut nivelul stocurilor în depozitele producătorilor.

Livrările de PC-uri continuă să scadă, dar nu și la Apple

Potrivit Canalys, în total au fost livrate 69,4 milioane de dispozitive în această perioadă, iar conform datelor IDC, acestea au fost de 74,2 miliarde. Potrivit celor două companii, Lenovo rămâne pe primul loc, după ce a livrat 16.880 de milioane de PC-uri, o scădere de la an la an de aproximativ 16%. Urmează HP, în scădere cu 27,8%, până la 12,7 milioane de dispozitive, iar pe locul trei se află Dell, cu 21% în scădere, până la 11,9 milioane de computere.

Sursa: Canalys , IDC

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi