Lansarea Salt Bank: O Alternativă Promițătoare la Revolut

Salt Bank, o nouă platformă fintech românească, a intrat pe piața serviciilor bancare digitale la începutul lunii aprilie, generând un val de entuziasm în rândul publicului. Această bancă 100% digitală promite prețuri competitive, transparență în ceea ce privește comisioanele și cursuri valutare avantajoase. Doar la o zi după lansare, Salt Bank a înregistrat o creștere impresionantă de 40%, demonstrând interesul ridicat al consumatorilor pentru serviciile sale inovatoare.

Gabriela Nistor – Forța din Spatele Salt Bank

Gabriela Nistor Salt Bank
Gabriela Nistor Salt Bank

În fruntea Salt Bank se află Gabriela Nistor, CEO-ul băncii deținute integral de Grupul Banca Transilvania. Cu o experiență vastă în domeniul bancar, Nistor a petrecut trei decenii la Banca Transilvania, dintre care 10 ani în poziția de director general adjunct retail. Ea a jucat un rol crucial în proiectele de digitalizare ale Băncii Transilvania, inclusiv în dezvoltarea aplicației BT Pay. În 2021, Nistor a devenit și vicepreședinte al Asociației Române a Băncilor, consolidându-și astfel poziția de lider în industria bancară românească.

Salt Bank își răsplătește primii utilizatori cu o serie de beneficii exclusive. Fondatorii primesc asigurări de călătorie Alianz, card Mastercard Platinum și prioritate pe viață în centrul de asistență clienți. O caracteristică remarcabilă a Salt Bank este faptul că la serviciul de asistență clienți nu sunt utilizați roboți, ci persoane reale, asigurând o interacțiune umană autentică.

Expansiune Internațională și Planuri de Viitor

Aplicația Salt Bank este disponibilă nu doar în România, ci și în Austria, Germania, Franța, Belgia, Olanda, Italia, Spania și Marea Britanie. Deși în prezent se concentrează pe persoanele fizice, banca intenționează să se extindă și către microcompanii în viitor. Salt Bank anticipează atragerea a 250.000 de clienți în primul an de activitate și are în plan să ofere servicii precum achiziționarea de unități, acțiuni și titluri de stat. Cu toate acestea, banca nu intenționează să se implice în tranzacționarea criptomonedelor. De asemenea, Salt Bank plănuiește să introducă servicii de creditare până la sfârșitul anului 2024.

Cu o echipă de 200 de angajați în prezent, Salt Bank își propune să ajungă la 300 de angajați până la sfârșitul anului. Banca are ca obiectiv să atingă pragul de profitabilitate în termen de 4 ani. Gabriela Nistor, într-un interviu acordat businessmagazin.ro, a oferit detalii suplimentare despre viziunea și strategia Salt Bank în contextul peisajului bancar digital în continuă evoluție.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *