ŞtiriJailbreak funcționează acum pe unele dispozitive care rulează iOS 15 și iOS...

Jailbreak funcționează acum pe unele dispozitive care rulează iOS 15 și iOS 16. Vezi ce modele sunt acceptate

iOS de la Apple este cunoscut pentru securitatea sa, dar hackerii au descoperit recent o modalitate de a sparge prin jailbreak anumite modele de iPhone care rulează iOS 15 și 16 pentru a oferi utilizatorilor acces la funcții suplimentare. În trecut, jailbreaking-ul era o modalitate populară pentru utilizatori de a-și personaliza telefoanele și de a adăuga funcții care nu erau disponibile în ecosistemul iOS. Acum este mai dificil, dar hackerii au reușit să creeze un nou jailbreak numit „plaera1n” bazat pe exploit-ul „checkm8” descoperit în 2019, care este considerat „unpatchable”, deoarece a fost găsit în camera de boot a cipurilor Apple.

Ce este Jailbreaking-ul?

Jailbreaking-ul este procesul de eliminare a restricțiilor de pe dispozitivele iOS, astfel încât utilizatorii să poată accesa și modifica fișierele de sistem, să ajusteze temele și chiar să încarce în paralel aplicații din afara App Store. Cu toate acestea, este important de reținut că jailbreaking-ul poate fi riscant și poate face ca dispozitivul cuiva să fie vulnerabil la o exploatare malițioasă.

Ce iPhone-uri sunt compatibile?

Dezvoltatorul din spatele jailbreak-ului plaera1n spune că acesta funcționează cu orice versiune de iOS 15 până la iOS 16.2, dar nu toate modelele de iPhone sunt compatibile. Dispozitivele afectate de exploit-ul checkm8 sunt iPhone 8 și 8 Plus, iPhone X, iPhone X, iPad 5, iPad 6, iPad 7 și prima și a doua generație de iPad Pro. Pe iOS 16, dispozitivul nu trebuie să fi avut niciodată un cod de acces setat de la restaurare, iar modul dev trebuie să fie activat. Dacă anterior a fost activat un cod de acces, dispozitivul trebuie să fie resetat.

Arhiva GitHub

Dezvoltatorii din spatele jailbreak-ului semi-tethered checkm8 lucrează la îmbunătățirea instrumentului și au pus la dispoziție toate informațiile aferente într-o arhivă GitHub. Odată cu recenta lansare a iOS 16, este posibil ca unele dintre caracteristicile pe care utilizatorii le-ar putea obține prin jailbreaking-ul dispozitivului lor să nu funcționeze corect.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi