iPhone 16 Pro, Design Confirmat: Noile Imagini CAD

Într-o lume a tehnologiei în continuă evoluție, Apple reușește să mențină entuziasmul utilizatorilor săi cu fiecare nouă lansare. Iată că recent au apărut noi informații despre mult-așteptatul iPhone 16 Pro, prevăzut să fie lansat în toamna acestui an. Noile desene CAD confirmă atât designul cât și câteva caracteristici noi și interesante care vor face din acest model unul dintre cele mai avansate telefoane de pe piață.

Detalii de Design și Specificații Tehnice

Noile imagini CAD dezvăluie că iPhone 16 Pro va avea un compartiment fotografic similar cu cel al iPhone 15 Pro, având trei senzori poziționați similar. Totuși, se așteaptă ca modulul fotografic să fie puțin mai mare, iar dimensiunile generale ale dispozitivului să fie și ele ușor crescute, ajungând la 149,61 x 71,45 x 8,25 mm, comparativ cu 146,6 x 70,6 x 8,25 mm ale modelului anterior.

iPhone 16 Pro, Design Confirmat

Un alt aspect notabil este upgrade-ul semnificativ al senzorilor foto. iPhone 16 Pro Max va include un nou senzor personalizat Sony IMX903 de 48 MP pentru camera principală, în timp ce modelul standard iPhone 16 Pro va adopta un senzor de 48 MP și pentru camera ultra-wide, pe lângă senzorul principal IMX803 de 48 MP utilizat și pe modelele iPhone 15 Pro. Teleobiectivul va rămâne la 12 MP pentru această generație, urmând ca upgrade-ul la 48 MP să fie disponibil abia cu iPhone 17.

Noutatea Butonului „Capture”

O inovație interesantă este introducerea butonului „capture” capacitiv, poziționat sub butonul de pornire. Acest buton nu va fi mecanic, ci va răspunde la atingere, simulând clasicul „clic” prin feedback haptic. Utilizatorii vor putea astfel să capteze imagini sau să înceapă și să termine înregistrările video, precum și să facă zoom prin glisarea degetului. Această funcționalitate este deja susținută de numeroase huse care au un decupaj special pentru acest buton, permițând utilizarea sa chiar și atunci când telefonul este protejat.

iPhone 16 Pro, Design Confirmat

Deși desenele CAD nu dezvăluie partea frontală a telefonului, se știe că iPhone 16 Pro va beneficia de ecrane OLED cu margini mai subțiri. Apple a reușit să maximizeze dimensiunile ecranelor datorită tehnologiei BRS (Border Reduction Structure), care face cablajul din partea inferioară a panoului mult mai compact.

Cu aceste îmbunătățiri și inovații, iPhone 16 Pro promite să ridice din nou standardele în industria smartphone-urilor. Rămâne de văzut cum vor reacționa utilizatorii și cum se va descurca noul model în fața concurenței acerbe de pe piață. Cert este că Apple continuă să inoveze și să surprindă, menținându-se în fruntea preferințelor utilizatorilor de tehnologie de ultimă generație.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *