Noul smartphone emblematic de la Apple, iPhone 14 Pro Max, a rezistat cu două ore mai mult decât iPhone 13 Pro Max la testul bateriei.

În recenzia iPhone 14 Pro Max publicată pe site-ul Tom’s Guide, s-a afirmat că smartphone-ul a rezistat în medie 14 ore și 42 de minute la o singură încărcare completă. Într-un alt test efectuat de site, încărcarea iPhone 13 Pro Max a durat 12 ore și 16 minute. Astfel, în clasamentul Tom’s Guide privind durata de viață a bateriei pe smartphone-uri, iPhone 14 Pro Max ocupă locul 2 după Asus ROG Phone 6 Pro, care oferă aproximativ 15 ore și 30 de minute de viață a bateriei.

În testele sale, Tom’s Guide a descoperit că iPhone 14 Pro Max se epuizează doar de 30% în 5 ore în timp ce descărcați aplicații, ascultați muzică, faceți fotografii și videoclipuri. Conform informațiilor anunțate, putem spune că smartphone-ul iPhone 14 Pro Max se comportă destul de bine din punct de vedere al durabilității. Potrivit declarației făcute de site-ul care a efectuat testul, după ce telefonul a fost încărcat aproape de 90%, acesta a fost folosit pentru a descărca aplicații, a reda muzică și a face fotografii și videoclipuri între orele 13:00 și 18:00. Chiar și așa, autonomia telefonului sa micșorat doar la 60%.

iphone 14 Pro Max

Când vine vorba de încărcarea dispozitivului, rezultatele testelor Tom’s Guide sunt în urmă cu afirmația Apple că iPhone 14 Pro Max poate fi încărcat până la 50% în mai puțin de 30 de minute. Testele efectuate de site-ul web arată că dispozitivul se încarcă de la 0% la doar 42% într-o jumătate de oră. În declarația făcută pe site aflam ca; „Din păcate, iPhone 14 Pro Max are suport de încărcare de 20 W. De aceea există pe piață telefoane care se încarcă mai repede. Când încărcăm un Pro Max epuizat, am ajuns doar la 42% în 30 de minute. Apple a susținut că am putea ajunge la 50%. De aceea, vom relua această revizuire și o vom actualiza dacă se schimbă ceva. Spre comparație, Galaxy S22 Ultra a ajuns la 58% în 30 de minute cu un încărcător de 25W. Si deasemenea, OnePlus 10 Pro a atins 93% în 15 minute cu suport de încărcare de 65 W.”.

iPhone 14 Pro

În comparație cu iPhone 13 Pro Max, noul smartphone emblematic are de fapt o baterie puțin mai mică, dar profită de noul cip A16 Bionic și de un ecran mai eficient din punct de vedere energetic. Ca o reamintire, spre deosebire de iPhone 13 Pro, iPhone 14 Pro are un ecran OLED mai avansat, cu o rată de reîmprospătare variabilă care scade la 1 Hz, spre deosebire de iPhone-ul de anul trecut, care a scăzut până la 10 Hz. Pe lângă panoul OLED mai eficient, dispozitivul are acum un nou motor de afișare încorporat în cipul A16 Bionic care reduce consumul de energie. Acest motor include, de asemenea, funcții precum ProMotion, Dynamic Island și AOD.

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns