iOS 17.4 Beta 1: Schimbări Semnificative pentru Utilizatorii din UE

Apple a lansat recent prima versiune beta a iOS 17.4 și iPadOS 17.4 pentru dezvoltatori, aducând actualizări importante pentru iPhone și iPad, în special pentru utilizatorii din Uniunea Europeană. Conform articolului de pe MacRumors, scris de Juli Clover, aceste schimbări sunt menite să se conformeze Actului Piețelor Digitale al UE și includ opțiuni noi pentru magazine de aplicații alternative, opțiuni de plată alternative și acces la motorul NFC pentru aplicații terțe.

Una dintre cele mai notabile modificări este posibilitatea dezvoltatorilor de aplicații din UE de a oferi magazine de aplicații alternative sau de a instala aplicațiile prin intermediul acestor magazine. Apple a introdus o nouă structură de taxe pentru aceste schimbări, cu o taxă standard de 0,50 euro pe utilizator pe an, primele un milion de instalări fiind gratuite. Aplicațiile distribuite prin magazine alternative nu vor avea comision, iar cele distribuite prin App Store vor plăti un comision redus de 17%, sau 10% pentru cei din programul pentru afaceri mici sau pentru abonamentele utilizatorilor mai vechi de un an.

Utilizatorii din UE vor putea seta magazinul lor preferat de aplicații ca magazin implicit pe dispozitiv, iar dezvoltatorii de aplicații vor putea folosi opțiuni de plată alternative în aplicațiile lor, fără a fi obligați să utilizeze sistemul de achiziții în aplicație al Apple. Aceste opțiuni de plată alternative vor beneficia de o reducere de 3% a taxelor App Store.

În plus, iOS 17.4 aduce actualizări pentru browserele terțe, permițând utilizatorilor din UE să aleagă un browser implicit diferit de Safari și să utilizeze motoare de browser alternative. De asemenea, aplicațiile terțe de plată și băncile vor avea acces la cipul NFC al iPhone-ului, permițând plăți contactless direct de pe dispozitiv, fără a folosi Apple Pay sau aplicația Wallet.

Alte schimbări includ permiterea aplicațiilor de jocuri în flux pe App Store la nivel mondial, adăugarea de noi emoji, îmbunătățiri ale funcției Siri pentru mesagerie și transcrieri pentru aplicația Podcasts. De asemenea, bara de căutare/URL din Safari a fost lărgită, iar în secțiunea de Protecție Dispozitiv Furat din setări a fost adăugată o opțiune pentru a cere întârziere de securitate întotdeauna sau doar când sunteți departe de locații familiare.

Aceste schimbări reprezintă un pas important pentru Apple în adaptarea la reglementările UE și oferă utilizatorilor mai multă flexibilitate și control asupra dispozitivelor și aplicațiilor lor. Este interesant de văzut cum vor răspunde dezvoltatorii și utilizatorii la aceste noi opțiuni și cum se vor reflecta aceste schimbări în experiența generală de utilizare a iOS.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *