iOS 16 este în sfârșit disponibil. Datorită noii ediții a sistemului de operare pentru iPhone, acum este posibil să creați mai multe ecrane de blocare personalizate . Nu este vorba doar de schimbarea fotografiei de fundal, ci de modificarea interfeței după bunul plac. Apple a folosit inteligența artificială pentru a da profunzime imaginilor de fundal. Ceasul trece astfel prin fața (sau în spatele, în funcție de imagine) obiectelor și persoanelor prezente în imagine. Opt stiluri diferite de ceas personalizabile sunt acum oferite pentru ecranul de blocare.

Multe alte lucruri sunt, de asemenea, configurabile. Este posibil să nuanțați sau să adăugați un filtru pe ecran, puteți schimba fontul, widget-urile oferite ar trebui să fie utile pentru a urmări progresul livrării mesei fără a vă debloca dispozitivul. De asemenea, rețineți că Apple va deschide API-ul widget-urilor cu ecran blocat pentru dezvoltatori. Prin urmare, în următoarele luni ar trebui să apară o serie de widget-uri originale.

Cu iOS 16, Apple inca nu schimba elementele esentiale

În ciuda tuturor acestor îmbunătățiri, unele minți sumbre vor spune în continuare că modificările făcute sunt doar cosmetice. Și nu vor greși în totalitate, pentru că, ca de multe ori în cazul Apple, posibilitățile oferite de noul sistem de operare sunt mai mult o ușoară retușare decât o revoluție completă. Dacă ai un iPhone compatibil și vrei să instalezi iOS 16, da, este frumos și „funcționează”, dar spre deosebire de dispozitivele Android, personalizarea are limitele ei.

Prin urmare, nu este posibil să mutați widget-urile. iOS 16 stabilește locația lor pentru tine. Același lucru este valabil și pentru ceasul care va rămâne fixat în partea de sus din mijlocul ecranului. În același sens, widget-urile nu sunt scurtături, pur și simplu deschid aplicația corespunzătoare, din punct de vedere al utilizabilității, aceasta este o oportunitate ratată. Ultima plângere cu privire la ecranul de blocare de pe iOS 16: API-ul pentru widgeturi Live Activities nu este încă accesibil dezvoltatorilor terți. Dacă promisiunea făcută pe site-ul lor de a „verifica scorul unui meci sau de a urmări progresul livrării mesei fără a-ți debloca dispozitivul” este interesantă, de fapt va dura ceva timp pentru a te bucura de toate aceste funcții.

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns