|

Inovație Apple: iPad Pro 2024 cu Încărcare MagSafe și Design Nou

iPad Pro 2024

Apple se pregătește să aducă o schimbare semnificativă în gama sa de iPad Pro, cu lansarea prevăzută pentru prima jumătate a anului 2024. Această nouă generație de iPad Pro nu numai că va adopta display-uri OLED pentru prima dată, dar se așteaptă și să includă suport pentru încărcarea magnetică wireless MagSafe, aliniindu-se astfel cu gama actuală de iPhone și MacBook.

MagSafe: O Nouă Era pentru iPad Pro

Conform surselor industriale, Apple ar fi în procesul de a obține componentele necesare pentru a implementa tehnologia MagSafe în iPad Pro. Există încă incertitudini privind tipul de sistem de încărcare care va fi utilizat – fie unul similar cu iPhone, bazat pe un suport circular, fie unul asemănător cu cel al MacBook Air și Pro.

În 2021, se specula că Apple ar putea folosi sticlă pentru partea din spate a iPad Pro 2022 pentru a facilita încărcarea magnetică, dar aceasta ar fi făcut dispozitivul mai vulnerabil la daune. În cele din urmă, iPad Pro 2022 a păstrat designul din aluminiu al generațiilor anterioare, fără a integra încărcarea wireless.

Un Design Complet Nou

Se așteaptă ca noua generație de iPad Pro să aducă un design semnificativ îmbunătățit. Dacă Apple optează pentru soluția magnetică cu accesoriu circular, un încărcător MagSafe comun ar putea fi utilizat atât pentru iPhone, cât și pentru iPad, cu o viteză maximă de încărcare de 15 W. Alternativ, dacă se alege conectorul de încărcare similar cu cel al MacBook, viteza de încărcare ar putea fi mult mai mare.

Apple lucrează, de asemenea, la o nouă versiune a tastaturii Magic Keyboard din aluminiu, similară cu cea a MacBook-urilor, și este probabil ca noile iPad-uri să utilizeze aceleași chip-uri M3 ca și MacBook Pro.

Un 2023 Fără iPad-uri Noi

Pentru prima dată din 2010, anul lansării primului iPad, Apple nu a anunțat niciun nou tablet în 2023. Ultimul iPad lansat a fost iPad Pro cu procesoare M2 și iPad-ul de generația a 10-a în octombrie anul trecut, iar în martie 2022 a fost lansat noul iPad Air de generația a cincea. Această pauză pare să fie o pregătire strategică pentru 2024, când se așteaptă o renovare completă a gamei de tablete, inclusiv noi versiuni pentru iPad Air și lansarea unui nou iPad de bază de generația a 11-a, care va înlocui definitiv modelul de generația a 9-a.

Această evoluție a liniei de produse iPad Pro marchează un pas important în inovația Apple, combinând tehnologia avansată cu un design rafinat, pregătind terenul pentru o nouă eră în experiența utilizatorilor de tablete.

Sursa: MacRumors

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *