SUA au început să ia noi măsuri după descoperirile Chinei în domeniul tehnologiei. Guvernul SUA slăbește restricțiile asupra firmelor aflate pe lista neagră pentru a-și menține conducerea în stabilirea standardelor internaționale în tehnologie.

Biroul de Industrie și Securitate al Ministerului Comerțului și-a împărtășit decizia, care permite organizațiilor să li se acorde libertate asupra anumitor tehnologii și software, într- o declarație făcută zilele trecute. Printre aceste branduri se numără Huawei, care a avut probleme cu SUA în ultimii ani și și-a luat rămas bun de la sistemul de operare Android.

În 2019, SUA sub administrația Trump au trecut pe lista neagră gigantul tehnologic chinez. În urma deciziei SUA de a restricționa accesul furnizorilor, Huawei a trebuit să înceteze să mai folosească sistemul de operare Android semnat de Google pe smartphone -urile sale. Producătorul chinez dezvolta în prezent sistemul Harmony OS pentru dispozitivele sale inteligente.

SUA este îngrijorată de faptul că marile companii chineze preiau sectorul tehnologiei. Scopul este să împiedice China să joace un rol mai important în determinarea modului în care tehnologia este proiectată și implementată la nivel global. De asemenea, SUA nu doresc ca unele companii pe care le consideră o amenințare pentru securitatea națională să crească în continuare.

Alan Estevez, subsecretarul pentru Comerț responsabil pentru industrie și securitate, a făcut o declarație cu privire la cele mai recente evoluții. Estevez a declarat că, deși SUA a adus unele relaxări, companiile trebuie să respecte anumite reguli, și mai ales regulile si standardele de securitate națională și internaționale.

SUA își propune să-și mențină rolul de lider în tehnologie prin eliminarea restricțiilor împotriva unor companii. Huawei, pe de altă parte, a negat în mod repetat că reprezintă o amenințare pentru Statele Unite împotriva tuturor acuzațiilor. După evoluții, se așteaptă cu nerăbdare decizia lui Huawei cu privire la relaxari.

Huawei va putea folosi Serviciile Google

Totusi avem niste intrebari cu privire la aceste relaxari si standarde:

Care sunt standardele? Ce tehnologie și software vor fi permise? Nu există încă informații în această direcție. Odată cu această dezvoltare, se prevede că serviciile Google vor fi instalate din nou pe telefoanele Huawei.

Deci, ce părere aveți despre posibilitatea ca Huawei să revină din nou la sistemul de operare Android cu serviciile Google? Ne puteți împărtăși opiniile dvs. în secțiunea de comentarii.

[SURSA]

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns