Huawei Pura 70 utilizează mai multe componente chinezești

Cu toate că Huawei se confruntă cu sancțiuni internaționale și restricții în ceea ce privește accesul la tehnologie și parteneriate, compania chineză continuă să inoveze și să lanseze produse de calitate. Cel mai recent exemplu este seria lor de smartphone-uri Pura 70, care impresionează prin utilizarea unui număr tot mai mare de componente chinezești.

Într-un articol recent publicat de Reuters, se menționează că Huawei a extins colaborarea cu furnizorii autohtoni pentru a compensa restricțiile impuse de sancțiuni. Unul dintre cele mai notabile exemple este utilizarea memoriei NAND produse de divizia de cipuri HiSilicon, care face parte din Huawei. Această componentă esențială pentru stocarea datelor în telefoanele inteligente este acum fabricată în China.

Comparativ cu modelul Mate 60 Pro, care utiliza memorie de la producătorul sud-coreean SK Hynix, Pura 70 Pro utilizează componente chinezești într-o proporție mai mare. Cu toate acestea, Huawei continuă să apeleze la SK Hynix pentru memoria RAM. În plus, noul chipset Kirin 9010, cu o arhitectură de 7 nanometri, dezvoltat intern de Huawei, oferă performanțe asemănătoare cu Kirin 9000S, utilizat în modelul Mate 60 Pro.

Există și așteptări că producătorul de cipuri chinez SMIC va trece la un proces de fabricație de 5 nanometri până la sfârșitul acestui an. Aceasta ar putea consolida și mai mult dependența Huawei de componente chinezești și ar spori autonomia sa în ceea ce privește tehnologia de fabricație.

Deși Huawei a fost afectată de sancțiuni și restricții, aceasta nu pare să își piardă ritmul în dezvoltarea de produse inovatoare. Pura 70, cu caracteristicile sale tehnologice avansate și utilizarea extinsă a componentelor chinezești, demonstrează că Huawei se adaptează la noile condiții și reușește să rămână competitivă pe piața telefoanelor inteligente.

În concluzie, seria Pura 70 de la Huawei reprezintă un exemplu elocvent al eforturilor companiei de a utiliza într-o măsură tot mai mare componente chinezești în produsele lor. Chiar și în fața obstacolelor și a sancțiunilor, Huawei demonstrează rezistență și capacitatea de a se adapta la noile circumstanțe. Modelul Pura 70 este un testament al angajamentului continuu al companiei de a oferi produse inovatoare și de înaltă calitate pe piața telefoanelor inteligente.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *