Huawei Pura 70: Așteptat să depășească 10 milioane de unități vândute în 2024

Divizia de smartphone-uri Huawei a lansat recent mult-așteptata serie Pura 70, rebranduirea liniei anterioare P. Debutând fără prea mult tam-tam pe data de 18 aprilie, noile modele Pura 70, Pura 70 Pro, Pura 70 Pro+ și vârful de gamă Pura 70 Ultra au fost anunțate printr-un simplu mesaj pe rețelele sociale oficiale ale companiei.

Vânzări încendiare pentru prima tranșă

Momentul lansării efectiv a vânzărilor, programat la ora 10:08 dimineața în magazinele online Huawei Mall, a fost marcat de un delir al cumpărătorilor înfrigurați. Primul stoc disponibil s-a epuizat în mai puțin de un minut, semn al cererii imense pentru noile smartphone-uri chinezești. Numeroase magazine fizice au raportat cozi imense care au întâmpinat probleme de aprovizionare, unele unități nefiind încă disponibile pentru precomenzile lansate anterior.

Estimări optimiste pentru 2024

Conform lui Sui Qian, director senior pe segmentul smartphone-uri la renumita firmă de analiză TechInsights, seria Pura 70 ar putea aduce Huawei un succes similar remarcabilei game Mate 60. „Dacă prețurile vor fi rezonabile și problemele de capacitate de producție vor fi rezolvate eficient, se estimează că volumul total de vânzări al întregii serii Pura 70 în 2024 va depăși 10 milioane de unități”, a precizat acesta.

Huawei Pura 70 Ultra

Analistul Ming-Chi Kuo de la TF International Securities a prezis anterior că, comparativ cu seria P60 lansată în 2023, expedierile seriei P70 (acum Pura 70) vor crește semnificativ în anul următor.

Revenire spectaculoasă pe piața smartphone-urilor

Performanța de debut a noilor modele Huawei subliniază revenirea puternică a gigantului tehnologic chinez pe piața smartphone-urilor, în pofida sancțiunilor SUA care au încetinit rapid ascensiunea anterioară. Combinând specificații de top cu prețuri atractive în contextul pieței actuale, seria Pura 70 pare să readucă Huawei în fruntea competiției pentru cota de piață, un succes ce ar putea reprezenta un punct de cotitură în redresarea companiei pe segmentul dispozitivelor mobile.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *