În câteva luni, un nou smartphone Huawei va fi lansat pe piața greacă – după luni de absență – care nu numai că nu va avea Google Mobile Services – așa cum nu au avut toate telefoanele mobile recente ale companiei – cu alte cuvinte, nu veți putea pentru a utiliza aplicații populare precum Gmail, Google Maps, YouTube etc.dar nici măcar nu va avea popularul sistem de operare Android pentru care Huawei a devenit cunoscut.

————————————————–

Actualizare: 23.10.2021, 9:40
Huawei Germania ne răspunde la întrebare confirmând că Nova 9 rulează Android, „Huawei nova 9 se bazează pe Android 11, dar suprafața este furnizată de EMUI 12”, „Das Huawei nova 9 se bazează pe Android 11, dar suprafața este asigurată de EMUI 12″ . Ne sugerează însă să citim un articol de pe un site german care prezintă telefonul mobil din data de 22.10.2021.

Update: 22.10.2021, 13:43
La aceeași întrebare, adică despre cel mai mare sistem de operare pe care îl are Nova 9, Huawei Turcia ne-a răspuns cu puțin timp în urmă, „Modelul Huawei Nova 9. Are sistem de operare HarmonyOS bazat pe EMUI 12” – „Telefoane model Huawei Nova 9? Are un sistem de operare HarmonyOS bazat pe EMUI 12.

Actualizare: 22/10/2021, 12:20
În căutarea azi pentru mai multe informații din străinătate. Am găsit o declarație oficială de la Huawei UK (Anglia) care în actualizarea de ieri (21/10/2021), adică la momentul în care scriam articolul, a adăugat clarificarea că Nova 9 are Android 11!

În articolul original Huawei Marea Britanie cu data de publicare 16/10/2021 era scris „Pentru mulți utilizatori HUAWEI, aceasta va fi șansa de a încerca pentru prima dată un dispozitiv alimentat cu HarmonyOS, deoarece HUAWEI nova 9 va fi primul HarmonyOS. telefoane disponibile în afara Chinei”. Asta știam cu toții, că Nova 9 va avea Harmony OS și nu Android. Apoi a venit clarificarea și a coincis cu data (ieri) când scriam acest articol.

Asa ca astazi trecem la corectarea articolului si pentru punctele pe care mentionam ca Nova 9 nu va avea Android. Din ceea ce putem înțelege din citatul Huawei UK este că la lansarea globală (și pentru Grecia), Nova 9 va rula Android 11 (din nou fără Google Mobile Services) și la un moment dat va fi actualizat la Harmony OS, nu pot. așteptați chiar și acolo la Huawei Anglia („Rămâne de văzut cât de departe este HarmonyOS-ul plin de sânge”).

De ce se întâmplă asta; Pentru că Huawei a decis să-și creeze propriul sistem de operare pe care îl numește HarmonyOS și Nova 9 4G va fi primul smartphone care va fi lansat în Grecia cu acesta. Un nou sistem de operare care nu a fost suficient testat și care nu va fi puțin probabil să poarte boli ale copilăriei, deoarece gigantul chinez s-a grăbit să-l lanseze sub presiunea sufocantă a interdicției americane și a părăsind Top 5 producători de smartphone-uri la nivel mondial.

Preț și caracteristici Nova 9 4G
În Grecia va fi lansat simplul Nona 9 4G – nu versiunea Pro – și va avea un preț de 549 de euro cu un procesor Snapdragon 778G fără suport 5G . Telefonul mobil va fi 4G și va avea un ecran OLED FullHD+ de 6,57 inchi, 8 GB RAM, 128 GB memorie încorporată fără posibilitatea de micro SD și o cameră cvadruplă cu senzorul de bază de 50 Megapixeli. Aflăm că căștile Huawei freebuds 4 vor fi oferite cadou împreună.

Ceea ce ne impresionează este că această schimbare importantă, acest nou capitol din istoria dispozitivelor mobile Huaweiabandonând Android și introducând propriul sistem de operare– al HamronyOS – nu este însoțit, cel puțin în Grecia, de o referire clară la această schimbare foarte importantă pentru istoria companiei.

Comunicatul de presă Huawei Hellas
În urmă cu câteva zile Huawei Hellas a trimis presei un comunicat de presă în care pregătește terenul pentru sosirea Huawei Nova 9 în Grecia și între cele două pagini de text nu a existat nicio mențiune sau clarificare despre HarmonyOS nicăieri. Așa că cineva care nu știe citind comunicatul publicat în presă ar presupune că în sfârșit vine un nou smartphone Huawei cu Android, cu ce altceva? În toți acești ani, telefoanele mobile ale Huawei rulează Android.

Ceea ce ne interesează și pentru noi este că marile lanțuri de electronice din țara noastră care au încărcat deja așteptatul Huawei Nova 9 4G pe paginile lor, nu menționează nicăieri această diferențiere. Unii dintre ei menționează cuvântul HarmonyOS la sfârșitul specificațiilor tehnice, despre care ne îndoim dacă majoritatea consumatorilor știu ce înseamnă.

Consumatorul informat
Pregătește-te pentru încă un sezon de obsesie nebună a mass-mediei de a încerca să ne convingă că nimic nu este în neregulă că nici măcar nu vom avea Android pe telefoanele Huawei în acest an, așa cum au făcut în ultimele luni încercând să ne convingă să instalăm fișiere apk de origine dubioasă pentru a avea în Huawei-ul nostru ceva de genul experienței pe care o cunoșteam cândva.

Dar am spus că anul acesta nici Google Mobile Services,nici Androidși facem apel la retaileri să clarifice acest lucru atât pe paginile de produse ale magazinelor lor online, cât și prin intermediul agenților de vânzări din magazinele fizice. Pentru că un alt sistem de operare este binevenit, dar consumatorul ar trebui să fie conștient de el pentru a nu fi surprins deoarece am aflat că se întâmplă anul trecut cu alte dispozitive Huawei…

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns