In primavara, exact așa cum era de așteptat, Huawei a susținut un eveniment de lansare în China și, alături de momentul culminant – reprezentat evident de noul smartphone pliabil Huawei Mate Xs 2 – au sosit și alte anunțuri, printre care și cel al noii tablete Huawei MatePad SE 2022 cu 10.1- display inch și sistemul de operare HarmonyOS 2.0 .

Anunțul în China a acestui nou model de gamă medie-joasă vine la câteva zile după sosirea pe piața romaneasca a lui Huawei MatePad , model pe care producătorul îl dezvăluise la Mobile World Congress 2022 (într-o companie excelentă).

Huawei MatePad SE 2022: caracteristici tehnice și design

Huawei MatePad SE 2022 , după cum se poate vedea din imaginile – nu multe – oficiale, nu este o tabletă cu un design deosebit de rafinat, nici pe departe: ramele din jurul display-ului sunt clar vizibile și destul de groase – raportul ecran-corp este oficial de 80% -, camera frontală realizează modul în care dispozitivul este destinat unei utilizări primare în modul peisaj (orizontal), în timp ce pe spate există un design curat, cu o singură cameră în colțul din stânga sus. Butonul de pornire și cele pentru reglarea volumului sunt poziționate în partea dreaptă, în timp ce portul USB Type-C și intrarea pentru mufa audio de 3,5 mm sunt clar vizibile pe cel de jos.

Din cele spuse, este clar că Huawei MatePad SE 2022 este o tabletă lipsită de farmece estetice deosebite și care acordă mai degrabă atenție substanței. Acesta din urmă își găsește expresie într-un display LCD IPS LCD mare de 10,1 inchi cu diagonală și rezoluție Full HD (1920 x 1200 pixeli) și în prezența sistemului de operare HarmonyOS în versiunea 2.0 (în urmă cu câteva zile v-am povestit despre întârzierile noului eliberare). În rest, se raportează o grosime de 7,85 mm și o greutate de aproximativ 450 de grame, care par date foarte limitate pentru o tabletă de această diagonală și sunt justificate și de prezența unei baterii de 5.100 mAh: capacitatea, cu toată sinceritatea, pare destul de îngust, totuși SoC-ul nu este împins în mod deosebit și software-ul Huawei de obicei parcă din punct de vedere energetic ar trebui să garanteze totuși o autonomie satisfăcătoare.

Apropo de SoC, este un HiSilicon Kirin 710A 4G cu GPU Mali G51 și este flancat de 4 GB RAM și 128 GB memorie internă. Partea audio este editată de Harman Kardon și integrează software-ul Huawei Histen 7.0. În ceea ce privește sectorul fotografic, camera frontală este de 2 MP, suficient pentru a face selfie-uri și a face niște apeluri video, în timp ce cea din spate este de 5 MP. Sunt integrate diverse funcții inteligente precum modul întunecat, modul eBook, suport pentru dispozitive Super (pentru toate detaliile despre această nouă formă de utilizare în colaborare a dispozitivelor Huawei, ne referim la articolul nostru dedicat ) și multe altele.

Tableta, care poate fi achiziționată în versiune numai Wi-Fi sau în versiune Wi-Fi + LTE, este special concepută pentru un public tânăr și integrează funcții interactive de joacă și învățare dedicate copiilor.

Specificatii Huawei MatePad SE 2022

 • Ecran: LCD IPS de 10,1 inchi cu rezoluție Full HD (1920 x 1200 pixeli) cu 16,7 milioane de culori la 70% NTSC
 • SoC: Kirin 710A 4G octa core cu Mali G51
 • 4 GB RAM și 128 GB memorie internă extensibile până la 512 GB
 • sistem de operare: HarmonyOS 2.0
 • camera spate: 5 MP cu autofocus si deschidere f/2.2
 • camera frontala: focalizare fixa de 2 MP cu deschidere f/2.4
 • conectivitate: 4G, 3G, 2G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac dual band, Bluetooth 5.1, USB Type-C, OTG și proiecție wireless
 • senzori: senzor de lumină ambientală, senzor de proximitate, accelerometru
 • Difuzoare duble cu reglaj Harman Kardon
 • baterie: 5.100 mAh
 • culoare: Albastru închis.

Pret si disponibilitate

Huawei MatePad SE 2022 va fi comercializat oficial în China începând cu 6 mai 2022 la următoarele prețuri de listă: 1.499 CNY (aproximativ 215 euro la cursul de schimb curent) pentru modelul numai Wi-Fi; 1.699 CNY (aproximativ 244 euro la cursul actual) pentru modelul Wi-Fi + LTE. Nu se cunosc informații despre o posibilă comercializare pe alte piețe.

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns