Huawei Kirin Revine în Top 5 Producători Globali de Cipuri

După o perioadă plină de provocări, marcată de sancțiuni americane și penurii de cipuri, procesorul Huawei Kirin a realizat o revenire notabilă, clasându-se pe locul al cincilea în topul producătorilor globali de cipuri în trimestrul al treilea al anului 2023. Raportul Counterpoint Research arată că Hisilicon, filiala Huawei, deține acum 3% din piața globală de cipseturi, un semn clar al redresării după perioadele dificile cauzate de restricțiile impuse de guvernul SUA.

Revenirea Huawei este atribuită în mare parte lansării seriei Mate 60 în 2023, echipată cu procesorul Kirin 9000s compatibil 5G, care a devenit rapid popular în China. Acest succes a repus Huawei în cursa globală a producătorilor de cipuri. Alte dispozitive alimentate de Kirin, cum ar fi telefonul pliabil Mate X5 și tableta MatePad Pro 13.2, au primit, de asemenea, recenzii pozitive în China, consolidând poziția companiei pe piață. Se așteaptă ca acest avânt să continue în 2024, odată cu lansarea seriei Nova 12 de nivel mediu, despre care se zvonește că va include procesoare Kirin.

Huawei Kirin

În ciuda revenirii impresionante a Huawei, Qualcomm rămâne liderul dominant al pieței cu o cotă de 40%, în mare parte datorită utilizării procesorului său Snapdragon 8 Gen 2 în flagship-urile premium chinezești. Apple se află pe locul al doilea cu o cotă de 31%, susținută de seria iPhone 15. MediaTek ocupă poziția a treia în ceea ce privește veniturile, cu o cotă de 15%, iar Samsung este pe locul al patrulea cu o cotă de piață de 7%. După Huawei, Unisoc ocupă poziția a șasea cu o cotă de piață de 2%, iar SoC-ul Tensor de la Google a reușit, de asemenea, să obțină o cotă decentă de 1%, clasându-se pe locul al șaptelea.

Această revenire a Huawei Kirin nu doar că demonstrează reziliența și inovația companiei în fața adversităților, dar și reconfigurează dinamica pieței globale de cipuri, promițând o competiție și mai acerbă și inovații tehnologice în anii următori.

Sursa: GizmoChina

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *