Huawei Confirmă Lansarea Seriei Mate 70 cu HarmonyOS NEXT în T4 2024

Huawei a confirmat oficial lansarea seriei Mate 70 pentru al patrulea trimestru al anului 2024, plasând fereastra de lansare între octombrie și decembrie. Această confirmare vine din partea președintelui Huawei Consumer Business, Yu Chengdong, care a dezvăluit că seria Mate 70 va fi prima care va avea preinstalată versiunea stabilă a HarmonyOS NEXT.

Huawei a lansat HarmonyOS NEXT la evenimentul HDC Developer Conference de astăzi. Acest sistem de operare se rupe complet de codul Android Open Source Project (AOSP), ceea ce înseamnă că dispozitivele Huawei cu această versiune de HarmonyOS nu vor suporta aplicații Android.

Mate 70 va fi primul dispozitiv care va primi versiunea stabilă a noului sistem de operare. După lansare, Huawei intenționează să extindă actualizarea majoră a software-ului la alte dispozitive. Compania a început deja testarea Beta a sistemului de operare pe seria Mate 60 și pe alte dispozitive începând de astăzi.

Deși detaliile despre hardware-ul seriei Mate 70 sunt rare, scurgerile de informații sugerează că modelul Pro va menține designul afișajului cu trei găuri de tip punch-hole văzut la predecesorii săi, deși nu este clar dacă acest lucru se extinde la întreaga gamă. Pentru a reaminti, Mate 60 Pro dispune de o cameră selfie ultrawide de 13 megapixeli, un senzor 3D ToF și senzori suplimentari și lasere pentru maparea 3D a feței. Mate 70 Pro este probabil să continue să folosească același set de senzori frontali.

Sistemul de camere din spate este o altă zonă de interes pentru scurgeri. Seria Mate 70 ar putea utiliza senzori Omnivision de ultimă generație pentru captarea îmbunătățită a imaginilor și videoclipurilor. În plus, modelul de top din gamă ar putea dispune de o lentilă retractabilă similară cu cea din Huawei Pura 70 Ultra.

Se zvonește, de asemenea, că seria Mate 70 va dispune de un nou cip Kirin, deși detaliile despre acesta sunt puține în acest moment.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *