HMD Global lansează seria Pulse: telefoane accesibile şi uşor reparabile

HMD Global, compania finlandeză care deține licența pentru marca Nokia, a dezvăluit astăzi o nouă serie de smartphone-uri accesibile, denumită Pulse. Această gamă cuprinde trei modele: Pulse, Pulse+ și Pulse Pro, toate având prețuri cuprinse între 100 și 200 de euro.

Ceea ce diferențiază aceste telefoane de alte dispozitive din aceeași categorie de preț este accentul pus pe reparabilitate. HMD Global afirmă că seria Pulse este construită conform principiilor „reparabilității de generația 1”, permițând utilizatorilor să achiziționeze kituri de reparații de la iFixit. Printre reparațiile posibile se numără înlocuirea bateriei și a ecranului, ceea ce reprezintă un pas important către o mai mare durabilitate a dispozitivelor.

Toate cele trei modele sunt echipate cu procesorul Unisoc T606, o soluție pe 12nm cu două nuclee Cortex-A75 și șase nuclee A55, alături de un GPU Mali-G57 MP1 și un modem 4G. Ecranul este identic pentru toate variantele: un panou LCD de 6,65 inch cu rezoluție 720p+, raport de aspect 20:9 și o rată de refresh de 90Hz. Deși nu impresionează prin specificații, ecranul oferă o luminozitate maximă de 600 de niți și acoperă 70% din gama de culori NTSC.

HMD Pulse
HMD Pulse

HMD Pulse, modelul de bază al seriei, are un preț de 140 de euro sau 100 de lire sterline. Acesta este echipat cu 4GB sau 6GB de RAM și 64GB de stocare internă, cu posibilitatea de a adăuga un card microSD de până la 256GB. Camera principală are o rezoluție de 13MP cu autofocus și flash LED dual, în timp ce camera selfie are 8MP și este plasată într-un orificiu în ecran.

HMD Pulse+
HMD Pulse+

Pulse+ costă 160 de euro sau 130 de lire sterline și aduce câteva îmbunătățiri față de modelul de bază. Acesta oferă opțiuni de 4GB, 6GB sau 8GB de RAM și 128GB de stocare internă, alături de suport pentru carduri microSD de până la 256GB. Camera principală are o rezoluție de 50MP, deși HMD Global nu a oferit detalii despre senzor sau lentilă.

HMD Pulse Pro
HMD Pulse Pro

Modelul de top al seriei este HMD Pulse Pro, care are un preț de 180 de euro. Acesta păstrează aceeași configurație de memorie ca și Pulse+, dar aduce îmbunătățiri la nivelul camerei frontale, care are acum o rezoluție de 50MP. De asemenea, Pulse Pro acceptă încărcare rapidă la 20W, față de doar 10W pentru celelalte modele.

Toate cele trei telefoane au baterii de 5.000mAh care pot fi înlocuite rapid de către utilizatori în aproximativ 5 minute, folosind unelte de bază. Această caracteristică, denumită „QuickFix”, reprezintă un avantaj important în contextul actual, în care tot mai multe voci pledează pentru o mai mare durabilitate a dispozitivelor electronice.

Seria Pulse vine cu Android 14 preinstalat, iar HMD Global promite 2 actualizări majore de sistem de operare și 3 ani de actualizări de securitate pentru toate modelele. Alte caracteristici comune includ conectivitate 4G, Wi-Fi 5 (ac), Bluetooth 5.0, NFC, GPS/Galileo, jack pentru căști de 3,5mm și un senzor de amprentă integrat în butonul de pornire.

Cu un preț de pornire de 140 de euro pentru HMD Pulse, 160 de euro pentru Pulse+ și 180 de euro pentru Pulse Pro, noua serie oferă specificații solide și un accent binevenit pe reparabilitate, ceea ce ar putea atrage consumatorii preocupați de impactul asupra mediului al dispozitivelor electronice. Modelele Pulse și Pulse+ sunt disponibile începând de astăzi pe site-ul HMD Global, în timp ce varianta Pro va fi lansată în curând.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *