GadgetGorilla Glass Victus 2 este lansat fiind mai puternic și mai rezistent...

Gorilla Glass Victus 2 este lansat fiind mai puternic și mai rezistent la zgârieturi

Corning a prezentat cea mai recentă generație de Gorilla Glass. Sticla de protecție poate fi găsită pe telefoane și alte dispozitive mobile și este acum și mai puternică, mai rezistentă la zgârieturi și supraviețuiește căderilor de până la doi metri.

Gorilla Glass Victus 2: echilibru mai bun între zgârietură și spargeri

De ani de zile, Gorilla Glass a fost protecția standard a ecranului pe majoritatea telefoanelor. După șase generații, producătorul Corning a trecut la numele Victus, ceea ce face ca ecranele telefoanele să fie mai rezistente la fisuri și zgârieturi. În 2021, Corning a introdus Gorilla Glass Victus Plus, iar acum este timpul pentru ultima generație: Gorilla Glass Victus 2.

Telefoane au devenit mai mari și mai grele în ultimii ani și aceasta este o provocare pentru Corning. Cu cât ecranul este mai mare, cu atât va fi mai mare presiune pe o placă de sticlă dacă aceasta cade. Acest lucru facilitează spargerea ecranului. Nu doar un ecran bun este important, ci și suprafața de protectie dispozitivului joacă un rol major.

Dacă scăpați telefonul pe un covor, nu trebuie să vă stresați rapid. Dar cel mai mare dușman al lui Corning este betonul. Îl găsești peste tot în public și este foarte zgomotos și inegal. Pietricelele sau pietrele expuse vă pot sparge cu ușurință ecranul telefonului.

Cu Gorilla Glass Victus 2 vă puteți arunca telefonul în siguranță de la înălțimea șoldurilor (1 metru) pe beton, fără a deteriora ecranul. Pe asfalt – un alt material de construcție dur și obișnuit – îți poți scăpa telefonul de la înălțimea capului (are o rezistenta de pana la 2 metri).

Ce telefoane primesc Gorilla Glass Victus 2

Potrivit Corning, ne putem aștepta la primele telefoane cu Gorilla Glass Victus 2 în câteva luni. Producătorul nu spune ce smartphone-uri sunt echipate cu noua sticlă, dar putem ghici.

Este probabil ca succesorii dispozitivelor care au acum Gorilla Glass Victus sau Victus Plus să facă trecerea la Victus 2. Gândiți-vă la telefoanele pliabile Samsung Galaxy Z și la seria Google Pixel.

[SURSA]

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi