AplicatiiGoogle Translate devine mai rapid și mai ușor de folosit cu ajutorul...

Google Translate devine mai rapid și mai ușor de folosit cu ajutorul Google Lens în modul camera

Din septembrie, Google experimentează noi funcții de traducere pentru Google Lens. Acum, compania înlocuiește funcția Google Translate cu Lens în modul cameră, atât pe dispozitivele Android, cât și pe cele iOS.

Această funcție traduce instantaneu texte și imagini, fiind capabilă să recunoască textul din cameră pentru o traducere în timp real. Aplicația poate fi utilizată și fără conexiune la internet, descărcând în prealabil pachetul de limbi.

Textul tradus va păstra stilul, dimensiunea și fontul textului original

După această actualizare, ori de câte ori un utilizator va apăsa pe cameră în Google Translate, aplicația va deschide interfața pentru Google Lens. În partea de sus a Google Lens, există opțiuni pentru a selecta diferite limbi și pentru a activa „Arată textul original”. În cazul în care utilizatorii doresc să importe capturi de ecran/fotografii de pe dispozitivul lor în google lens , aceștia pot apăsa pe butonul din colțul din stânga jos.

Deocamdată, traducerea este suprapusă peste textul original în imagine. Google plănuiește să îmbunătățească funcția și să elimine complet textul original, cu ajutorul tehnologiei Magic Eraser de la Pixel. În plus, textul tradus va păstra același stil ca și textul original, păstrând dimensiunea și stilul fontului.

Deocamdată, Google va introduce mai târziu, în 2022, la Lens, AR Translate, cu o tehnologie avansată capabilă să efectueze traduceri în doar 100 de milisecunde, fie pentru capturi de ecran, fie pentru modul aparat foto. Având în vedere ceea ce urmează, este logic ca firma să caute să integreze Translate cu Lens și să ofere utilizatorilor cea mai bună soluție de traducere din prezent.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi