Google Pixel 9: Revoluția Inteligenței Artificiale Mobile in mod Offline

Următorul vârf de gamă al smartphone-urilor Google, Pixel 9, ar putea marca un punct de cotitură în modul în care inteligența artificială (AI) este utilizată pe dispozitivele mobile. Conform ultimelor zvonuri, acest model ar integra direct AI în telefon, făcându-l independent de o conexiune la internet pentru a beneficia de aceste funcționalități.

Până acum, smartphone-urile Pixel aveau nevoie de o conexiune la cloud pentru a profita pe deplin de AI, fie pentru transcriere vocală, traducere instantanee sau sortarea inteligentă a fotografiilor. Această dependență provoca probleme de latență în cazul unei conexiuni slabe, dar și preocupări legate de confidențialitate, deoarece datele trebuiau să treacă prin serverele Google.

Pixel 9 ar rezolva aceste probleme prin integrarea unui chip Tensor G4 suficient de puternic pentru a rula AI local, chiar pe smartphone. Acest lucru ar permite o reactivitate sporită și o protecție consolidată a datelor personale.

Utilizatorii nu ar mai avea nevoie să fie conectați permanent la internet pentru a beneficia de diverse asistente vocale, recunoaștere a imaginilor sau alte aplicații inteligente. Totul s-ar desfășura fluid și privat pe dispozitivul mobil.

Pe lângă acest salt major, Pixel 9 ar aduce și alte îmbunătățiri notabile. Noul său modem Exynos 5400 ar asigura o stabilitate mai bună a rețelei. De asemenea, ar fi inclusă o funcționalitate de comunicare prin satelit pentru trimiterea de mesaje de urgență.

Designul lui Pixel 9 Pro ar evolua, de asemenea, cu un corp unghiular într-o nuanță de aur pal, dar aceste schimbări estetice ar rămâne secundare în raport cu inovațiile tehnologice integrate.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *