Google Pixel 9: O posibilă scădere a performanței comparativ cu Pixel 8

Recent, au apărut informații despre noul cip Google care ar putea fi folosit în viitoarele modele Pixel 9 și Pixel Fold 2, stârnind curiozitatea și speculațiile în rândul pasionaților de tehnologie.

Conform datelor apărute pe site-ul Geekbench, noul cip Google, posibil denumit Tensor G4, arată o performanță cu aproximativ 19% mai scăzută comparativ cu predecesorul său, Tensor G3, utilizat în Pixel 8. Această descoperire a fost împărtășită de utilizatorul Quadrans Muralis pe platforma X, evidențiind o posibilă schimbare în strategia de dezvoltare a hardware-ului Google.

Detalii tehnice ale cipului Tensor G4

Tensor G4 este construit pe baza procesorului grafic Arm Mali G715 și dispune de opt nuclee, spre deosebire de cele nouă nuclee ale Tensor G3. Configurația include un nucleu Cortex X4/X5 cu o frecvență de 3,1 GHz, trei nuclee Cortex A7xx cu frecvența de 2,6 GHz și patru nuclee Cortex A5xx cu frecvența de 1,95 GHz. Această structură sugerează o optimizare diferită, posibil orientată către eficiență energetică sau alte aspecte specifice ale performanței.

În testele efectuate cu Geekbench 5, cipul Google Tokay (presupusul Tensor G4) a obținut scoruri de 1082/3121 și 1024/2788 în testele single-core și multi-core, respectiv. Comparativ, Tensor G3 a înregistrat scoruri superioare, de 1268 și 3510, ceea ce indică o performanță mai bună cu 19% atât în testele single-core, cât și în cele multi-core.

Implicații și așteptări

Deși aceste rezultate preliminare ar putea ridica semne de întrebare cu privire la performanța Pixel 9 comparativ cu modelul anterior, este important de menționat că aceste informații sunt bazate pe teste inițiale și speculații. Performanța reală a dispozitivelor Pixel 9 și 9 Pro va putea fi evaluată în mod corect doar după lansarea oficială și testarea în condiții reale de utilizare.

În concluzie, în timp ce comunitatea tehnologică așteaptă cu nerăbdare lansarea noilor modele Pixel, aceste informații preliminare despre posibila scădere a performanței cipului Tensor G4 față de predecesorul său adaugă un strat de mister și anticipare în jurul viitoarelor dispozitive Google. Doar timpul va spune dacă aceste speculații se vor confirma și care vor fi implicațiile reale pentru utilizatorii finali.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *