Google Pixel 8a se va lansa oficial şi în România: Specificaţiile au fost scurse

Google Pixel 8a

Noul smartphone mid-range de la Google, Pixel 8a, se apropie de lansare, probabil în luna mai la conferința anuală pentru dezvoltatori I/O. Deși l-am văzut deja în randări bazate pe modele CAD și am auzit zvonuri îngrijorătoare despre un preț mai mare decât cel al lui Pixel 7a, acum avem mai multe detalii despre specificațiile sale.

Ecran de 120 Hz și chipset Tensor G3

Conform ultimelor scurgeri de informații, Pixel 8a va fi primul model din seria „a” cu un ecran de 120 Hz pentru o experiență de navigare mai fluidă. De asemenea, va fi echipat cu chipsetul Tensor G3, la fel ca Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Acest lucru ar trebui să ofere o putere de procesare îmbunătățită față de generația anterioară.

Design și caracteristici

Designul Pixel 8a va fi similar cu cel al lui Pixel 8 și Pixel 8 Pro, după cum era de așteptat având în vedere numele său. Ecranul va avea o luminozitate de vârf HDR de 1.400 de niți, ceea ce îl va face ușor vizibil în condiții de lumină puternică. De asemenea, se va bucura de suport pentru DisplayPort, permițând conectarea la monitoare externe.

Aceleași camere ca Pixel 7a

În ceea ce privește sistemul de camere, se pare că Pixel 8a va păstra aceleași senzori ca și predecesorul său, Pixel 7a. Deși nu este o îmbunătățire majoră, acest lucru ar putea ajuta Google să mențină costurile sub control.

Disponibilitate extinsă

Poate cea mai interesantă veste este că Pixel 8a va fi disponibil în mai multe țări decât Pixel 7a. Pe lângă cele 21 de țări în care a fost lansat Pixel 7a, Pixel 8a va fi, de asemenea, disponibil în Cehia, Estonia, Finlanda, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia și Slovenia.

Google Pixel 8a

În concluzie, deși Pixel 8a ar putea fi mai scump decât ne-am fi așteptat, pare să aducă îmbunătățiri semnificative în ceea ce privește ecranul, performanța și disponibilitatea. Rămâne de văzut dacă aceste upgrade-uri vor justifica potențiala creștere de preț.

Sursa: GSMArena

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *