Cu doar câteva zile înainte de lansarea lor oficială, știm deja puțin mai multe despre urmatoarele telefoane Pixel 7 și 7 Pro de la Google și, în special, despre noul lor procesor Tensor G2.

După cum a confirmat Google în urmă cu câteva zile pe site-ul său oficial, viitoarele Pixel 7 și Pixel 7 Pro care vor fi lansate pe 6 octombrie vor fi alimentate de un cip noufabricat de Samsung, Tensor G2 . Înainte de lansarea smartphone-urilor, dezvoltatorul Kuba Wojciechowski a putut să pună mâna pe o mulțime de informații despre cip, care a fost numit intern „ gs201 ”.

Din datele pe care le-a putut strânge, procesorul Tensor G2 nu este nimic revoluționar. Acesta din urmă este aproape identic cu generația anterioară găsită pe Pixel 6 , 6 Pro și 6a. Cipul ar miza în continuare pe o configurație cu 8 nuclee cu 2 nuclee Cortex-A1, 2 nuclee Cortex-A76 și patru nuclee Cortex-A55.

Google Tensor G2 va fi mult mai putin puternic decat se astepta

noul cip Tensor G2 este dezamăgitor, conform unui prim benchmark

Deși credeam că Google se va baza pe recentul Exynos 2200 al lui Galaxy S22 pentru propriul cip personalizat anul acesta, nu este așa. Procesorul moștenește nucleele vechi ale generației anterioare, dar de data aceasta va fi gravat în 4 nm 4LPE de către Samsung. Potrivit unui prim benchmark pe Geekbench, nucleele au primit doar o mică creștere a frecvenței lor, ceea ce ar trebui să aibă ca rezultat un câștig de performanță foarte mic, de aproximativ 10% . Miezurile Cortex-A76 cresc cu 100 MHz la 2,35 GHz, în timp ce nucleele Cortex-X1 sunt cu 50 MHz mai rapide, la 2,85 GHz.

Dacă cipul este dezamăgitor la nivel de CPU, partea GPU beneficiază de o îmbunătățire a dimensiunii. Tensor G2 este echipat de data aceasta cu o parte grafică Mali-G710, care ar trebui să fie cu 20% mai eficientă și cu 20% mai eficientă energetic decât vechiul Mali-G78. Partea Machine Learning este, de asemenea, cu 35% mai rapidă. Prin urmare, ne așteptăm la performanțe foto mai bune pe Pixel 7 și 7 Pro, deoarece Camera Google se bazează în mare măsură pe GPU-ul cipurilor Tensor. La capitolul conectivitate, vom avea dreptul la un nou modem SR300 de la Samsung.

noul cip Tensor G2 este dezamăgitor, conform unui prim benchmark

Prin urmare, noul cip Tensor G2 nu pare deosebit de revoluționar, dar acest lucru ar putea schimba următoarea generație. Următorul Tensor G3, cu numele de cod „zuma”, va fi realizat cu noul proces GAAFET de 3nm de la Samsung . Acesta din urmă promite creșteri de performanță destul de semnificative.

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns