Google lucrează la implementarea încărcării wireless prin NFC în Android 15

Gigantul tehnologic Google se află în plin proces de dezvoltare a noii versiuni Android 15, așteptată să fie lansată în toamna acestui an. Printre multitudinea de îmbunătățiri și caracteristici noi, a fost dezvăluită o nouă funcționalitate care promite să revoluționeze modul în care încărcăm dispozitivele mobile.

Descoperirea a fost făcută de Mishaal Rahman, un cunoscut analist al industriei tehnologice, care a raportat pe site-ul Android Authority prezența unor referințe în codul sursă al Android 15 Beta 1 la un sistem de încărcare wireless bazat pe tehnologia NFC (Near Field Communication).

Încărcare wireless prin NFC: O alternativă inovatoare și eficientă

Până în prezent, încărcarea wireless a fost realizată prin intermediul standardului Qi, care a devenit larg răspândit în rândul producătorilor de dispozitive mobile. Cu toate acestea, Google pare să exploreze o nouă cale, integrând suportul pentru încărcarea prin NFC în viitoarea versiune a sistemului său de operare.

Tehnologia NFC a fost inițial concepută pentru a facilita comunicarea de proximitate, fiind utilizată în aplicații precum plățile contactless sau transferul de date. Însă, începând cu anul 2020, standardul NFC a primit o actualizare care îi permite să ofere și capabilități de încărcare wireless la putere redusă.

Deși încărcarea prin NFC este limitată la o putere maximă de doar 1 watt, mult mai mică decât cea oferită de standardul Qi, aceasta deschide noi oportunități pentru dispozitive cu baterii de capacitate redusă. Printre aplicațiile potențiale se numără încărcarea stylus-urilor, a ceasurilor inteligente, a brățărilor de fitness sau a cutiilor pentru căști wireless, în timp ce acestea sunt atașate sau poziționat aproape de dispozitivul principal.

Detalii și potențial pentru viitor

Deși detaliile complete despre planurile Google nu au fost dezvăluite încă, integrarea încărcării wireless prin NFC în Android 15 poate deschide noi orizonturi pentru ecosistemul dispozitivelor mobile. Această tehnologie ar putea oferi o soluție elegantă și convenabilă pentru alimentarea accesoriilor și gadgeturilor, fără a necesita conexiuni fizice sau porturi de încărcare suplimentare.

De asemenea, datorită puterii reduse implicate, încărcarea prin NFC ar putea fi o opțiune mai eficientă din punct de vedere energetic, contribuind la o autonomie mai mare a bateriei dispozitivelor principale și reducând impactul asupra mediului.

Comunitatea tehnologică așteaptă cu nerăbdare lansarea oficială a Android 15 și detaliile suplimentare despre această nouă capabilitate, care ar putea schimba modul în care interacționăm cu dispozitivele noastre mobile și accesoriile lor în viitor.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *