Google a început să lanseze o nouă opțiune care vă permite să solicitați eliminarea informațiilor de identificare personală din rezultatele căutării. Noutatea fusese deja anunțată în timpul ultimei conferințe pentru dezvoltatori a companiei.

Potrivit Google, datele personale și acreditările scurse pot fi ușor eliminate din căutări. Pentru a face acest lucru, trebuie doar să deschideți aplicația pe smartphone și să urmați o cale mică pentru a accesa caracteristica de confidențialitate .

Atingeți fotografia de profil > derulați la „rezultate despre dvs.”

Vedeți mai jos cum arata la unii utilizatori care au primit deja funcționalitatea în versiune beta.

Dacă găsiți rezultate care arată informații personale de contact, atingeți meniul cu trei puncte din lateral pentru a deschide opțiunea „despre acest rezultat”. În interiorul acestuia puteți găsi funcția „eliminare”.

Google susține că alegerea opțiunii de eliminare deschide o solicitare ca rezultatul respectiv să fie eliminat din căutare. Utilizatorul va putea monitoriza progresul în fila „Rezultatele despre tine în aplicația Google”.

Dacă utilizatorul dorește să deschidă o nouă solicitare, utilizatorul poate găsi în continuare pagina „de ce doriți să eliminați acest rezultat?”. Este folosit pentru a oferi mai multe informații și opțiuni pentru ca utilizatorul să specifice motivul din spatele comenzii.

Deocamdată, noutatea este distribuită doar unor utilizatori din Statele Unite și Europa, iar actualizarea se face prin intermediul serverului.

[SURSA]

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns