|

Google Chat se Reinventează cu un Design Modern și Simplificat

Google Chat

Google Chat, urmând exemplul Google Messages, a primit recent o actualizare majoră a designului său, adoptând un stil mai modern și simplificat. Această schimbare include înlocuirea bătrânei bare de jos a ecranului cu un meniu flotant inspirat de Material You, caracterizat prin forme rotunjite și un aspect mai „curat”. Această nouă interfață permite utilizatorilor să acceseze mesajele importante mult mai rapid.

În 2022, Google Chat a înlocuit Hangouts în Gmail pe Android, oferind o experiență îmbunătățită în ceea ce privește ergonomia și practicitatea. Cu toate acestea, designul inițial al Google Chat era destul de simplist, limitându-se la afișarea mesajelor și oferind un meniu și o bară de căutare destul de sumare. Această actualizare vine să răspundă nevoii de modernizare a designului aplicației.

Principalele schimbări ale noii interfețe Google Chat sunt concentrate în partea de jos a ecranului. Bara de căutare rămâne neschimbată, fiind deja în linie cu standardele Material You. Noua bară de meniu include acum patru secțiuni: Acasă, Mesaje, Spații și Mențiuni, oferind acces direct la mesajele în care utilizatorii sunt menționați și o vedere de ansamblu asupra conversațiilor în secțiunea Acasă. Butonul pentru inițierea unei noi conversații a fost redus la o simplă icoană, amplasată acum în dreapta bării de meniu, contribuind la un aspect general mai aerisit și mai plăcut vizual.

Această actualizare reflectă angajamentul Google de a-și moderniza continuu aplicațiile de mesagerie, urmărind să ofere o experiență de utilizare îmbunătățită și mai intuitivă.

Sursa: 9to5google.com

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *