Exynos sau Qualcomm? Ce Cipuri va Folosi Samsung pentru Galaxy S25?

Samsung se pregătește să lanseze seria Galaxy S25, care va include modelele Galaxy S25, S25 Plus și S25 Ultra. Până acum, zvonurile indicau că Samsung va folosi doar un singur tip de cip, precum a făcut și cu modelele Galaxy S23. Cu toate acestea, pentru a menține prețurile sub control, Samsung ar putea renunța la cipurile Qualcomm în favoarea celor Exynos. Iată detaliile…

Exynos sau Qualcomm? Ce Cipuri va Folosi Samsung în Galaxy S25?

Deși zvonurile inițiale indicau că Samsung va utiliza doar cipurile Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 pentru seria Galaxy S25, se pare că gigantul sud-coreean face eforturi mari pentru a readuce în prim-plan cipurile Exynos. Producția cipurilor Exynos a întâmpinat diverse probleme, inclusiv o eficiență de producție scăzută. Samsung lucrează din greu pentru a rezolva aceste probleme și pentru a crește eficiența producției la 60%.

În prezent, Samsung este departe de a atinge acest obiectiv, așa că se așteaptă ca seria Galaxy S25 să folosească în continuare cipuri Qualcomm. Cu toate acestea, Samsung nu este dispus să accepte acest fapt și, conform SamMobile, compania încearcă disperat să îmbunătățească producția pentru a putea folosi un nou cip Exynos în telefoanele Galaxy S25.

Capacitatea Bateriei pentru Galaxy S25

O sursă de încredere a dezvăluit capacitatea bateriei pentru Galaxy S25. Întrebarea care rămâne este dacă va exista vreo diferență semnificativă față de Galaxy S24.

Pentru a începe producția în masă, eficiența producției trebuie să ajungă la 60% până în al treilea trimestru al anului 2024. Nu se știe încă dacă Samsung va folosi cipurile Exynos în toate modelele S25 sau doar în Galaxy S25 și S25 Plus. În prezent, doar Galaxy S24 Ultra folosește un cip Qualcomm.

Impactul Prețurilor

Cipul Snapdragon 8 Gen 4 este așteptat să fie mult mai scump decât predecesorul său, Snapdragon 8 Gen 3. Acest lucru ar putea crește prețurile telefoanelor Samsung. Cu toate acestea, utilizarea cipurilor Exynos ar putea menține costurile sub control, oferind un avantaj semnificativ în piața extrem de competitivă a smartphone-urilor.

Strategia Samsung de a readuce cipurile Exynos este una riscantă, dar ar putea aduce beneficii majore dacă va reuși să îmbunătățească eficiența producției. Ce părere aveți despre această mișcare? Credeți că reintroducerea cipurilor Exynos va fi un succes? Lăsați-ne opinia dumneavoastră în comentarii.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *