După câteva luni în beta, iOS 16 este în sfârșit disponibil pentru toți posesorii unui iPhone compatibil. Vă explicăm ce modificări, și mai ales cum să instalați noua actualizare.

Apple a lansat ultima sa versiune a sistemului de operare iOS 16 aseară, dar și watchOS 9 și tvOS 16. Din păcate, iPadOS nu va fi actualizat imediat la versiunea 16 , deoarece va fi livrat ulterior ca o versiune iPadOS 16.1. Oricum ar fi, iată tot ce trebuie să știi despre iOS 16.

Ce se schimba pe iOS 16?

Anul acesta, iOS 16 pune accentul pe personalizare. Apple, de exemplu, a reproiectat ecranul de blocare al iPhone-ului pentru a vă oferi mai mult control asupra interfeței . Acum puteți schimba fontul și culoarea de accent a ceasului și a datei de pe ecran pentru a se potrivi mai bine cu imaginea de fundal sau puteți adăuga widget-uri.

Alte caracteristici noi notabile includ abilitatea de a edita și anula mesajele în iMessage. Apple a adăugat, de asemenea, suport pentru cheile de acces pentru a adăuga un nivel suplimentar de securitate acreditărilor dvs. online . În cele din urmă, pe iPhone XS și versiunile ulterioare, puteți folosi aplicația de galerie pentru a copia un obiect dintr-o imagine și a-l lipi în altă parte fără fundal.

Cum se instaleaza iOS 16 pe un iPhone?

Pentru a instala noua actualizare iOS 16 pe dispozitivul dvs., va trebui mai întâi să vă asigurați că aveți un iPhone compatibil cu această nouă versiune. Pentru a vă aminti, Apple a privat iPhone 7 și 7+ de iOS 16 , așa că veți avea nevoie de un iPhone 8 sau de un alt smartphone mai nou.

Apoi, chiar înainte de a descărca actualizarea, vă sfătuim să faceți o copie de rezervă a datelor. Puteți fie să faceți o copie de rezervă iCloud, fie să vă conectați iPhone-ul la Mac și să faceți o copie de rezervă locală. Pierderea datelor este foarte rară după o astfel de actualizare, dar ar fi bine să fii sigur că datele tale sunt bine protejate.

După finalizarea copiei de rezervă, urmați acești pași:

  • Deschideți aplicația Setări pe iPhone
  • Selectați „General”, apoi „Actualizare software” pentru a căuta iOS 16
  • Atingeți „Descărcați și instalați” pentru a începe procesul

Durata descărcării va depinde în mod evident de conexiunea dvs. la internet, dar odată terminată, se va deschide o fereastră care vă va cere să instalați actualizarea. Vă recomandăm să conectați iPhone-ul la o sursă de alimentare atunci când efectuați actualizarea . Dispozitivul ar trebui să repornească de mai multe ori și, odată ce actualizarea este complet instalată, puteți începe să vă bucurați de toate noile funcții ale iOS 16.

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns