Confruntarea Tehnologică Se Încinge: China Interzice iPhone și Samsung în Opt Provincii

Într-o mișcare recentă care intensifică relațiile deja tensionate între China și Statele Unite, guvernul chinez a extins interdicția asupra smartphone-urilor non-chinezești, vizând în mod specific dispozitivele iPhone și Samsung Galaxy. Această interdicție, inițial implementată în anumite state, s-a răspândit acum în opt provincii, inclusiv în regiuni prospere de coastă, stârnind îngrijorări cu privire la impactul său asupra pieței globale de smartphone-uri.

Motivată de dorința de a reduce dependența de tehnologiile bazate în SUA, guvernul chinez a instruit firmele afiliate statului și birourile guvernamentale să interzică utilizarea smartphone-urilor non-chinezești de către angajații lor. Interdicția include dispozitive extrem de populare, precum iPhone și telefoanele Samsung Galaxy, cu angajații sfătuiți să nu aducă aceste dispozitive la locul de muncă.

Samsung Apple

De-a lungul ultimului deceniu, sfera de aplicare a interdicției a evoluat de la câteva state la un efort la nivel național, demonstrând strategia pe termen lung a Chinei de a promova tehnologiile locale și fabricarea de cipuri semiconductoare. Deși guvernul chinez neagă oficial o interdicție completă asupra iPhone-urilor și telefoanelor Samsung, rapoartele sugerează niveluri variate de aplicare a acesteia în diferite agenții guvernamentale, cu angajații instruiți să opteze pentru mărci locale în schimb.

Această mișcare este așteptată să aibă un impact semnificativ asupra pieței globale de smartphone-uri, afectând în special Apple și Samsung. Reducerile anticipate în vânzările de iPhone și telefoane Samsung în China, cea mai mare piață de smartphone-uri din lume, au condus deja la o scădere a acțiunilor Apple. Mai mult, interdicția a creat un efect de undă, afectând prețurile acțiunilor furnizorilor Apple, inclusiv LG Innotek și Minebea Mitsumi.

În răspuns la interdicție, firmele mai mici din orașele de rang inferior emit în mod raportat directive verbale angajaților de a înceta utilizarea telefoanelor non-chinezești. Această răspândire neoficială a interdicției subliniază implicațiile mai largi pentru producătorii străini de smartphone-uri care operează în China.

Deși Apple nu a oferit un răspuns imediat la interdicție, analiștii de piață prezic o scădere semnificativă a vânzărilor de iPhone, afectând veniturile Apple în lunile și anii următori. În contrast, firmele locale chinezești, cum ar fi Huawei, sunt pregătite să beneficieze de pe urma interdicției, experimentând o creștere a vânzărilor de smartphone-uri.

Pe măsură ce interdicția se accelerează și mai multe agenții și companii susținute de statul chinez extind prohibiția către personalul lor, peisajul tehnologic global se confruntă cu provocări continue. Promovarea de către China a software-ului local și a fabricării de cipuri semiconductoare reflectă un trend mai larg al națiunii de a-și reduce dependența de tehnologia străină în diverse sectoare, marcând o schimbare de paradigmă în industria tehnologică globală.

Sursa: GizmoChina

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *