AplicatiiChaturile de grup sunt acum mai sigure în Google Messages

Chaturile de grup sunt acum mai sigure în Google Messages

Google a spus că testează criptarea end-to-end pentru chat-urile de grup bazate pe RCS (Rich Communication Services) în aplicația Messages. Compania a declarat că această funcție va fi disponibilă pentru utilizatorii care participă la programul open beta în săptămânile următoare.

Chaturile de grup vor fi protejate cu criptare end-to-end

Criptarea completă a conversațiilor de grup în aplicația Mesaje Google înseamnă că nimeni, în afară de dvs. și destinatarii, nu vă poate vedea conversațiile de grup, nici măcar Google sau orice terță parte. Textele, fișierele media și toate celelalte fișiere din chatul de grup vor fi criptate. Criptarea convertește aceste date în text amestecat. Acest text nu poate fi decriptat fără o cheie secretă generată pe dispozitivul dvs. și pe dispozitivele care primesc mesajul. Procesul asigură că mesajele partajate într-un chat de grup nu pot fi accesate de nimeni, în afară de părțile implicate.

Google a adăugat criptare end-to-end la Messages pentru chat-urile individuale în 2021. Această caracteristică funcționează prin protocolul RCS Google; prin urmare, funcția de chat trebuie să fie activată în aplicația de mesagerie pentru a profita de ea. Mesajele SMS și MMS clasice nu sunt criptate. Puteți înțelege că corespondența dvs. este criptată de la capăt la capăt atât din simbolul de blocare de lângă butonul de trimitere, cât și din titlul cu simbolul de blocare din chat.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

Cele mai citite

Ştiri noi