ŞtiriChatGPT, OpenAI pregătește un abonament plătit, va costa 40 de euro pe...

ChatGPT, OpenAI pregătește un abonament plătit, va costa 40 de euro pe lună

OpenAI, creatorul ChatGPT, pregătește o ofertă plătită pentru profesioniști. Compania a început să promoveze serviciul unor utilizatori ai inteligenței sale artificiale. Această ofertă ar urma să fie comercializată cu 42 de dolari pe lună, sau în jur de patruzeci de euro. Rămâne de văzut, dacă aceste informații se confirmă, ce include această ofertă profesională, cum vor putea abonații să amortizeze acest cost și când va fi disponibil.

ChatGPT este inteligența artificială care zboară de aproape două luni. Toată lumea a încercat cel puțin o dată să interacționeze cu programul. Și mulți sunt cei care au obținut un răspuns care merită împărtășit pe rețelele de socializare. Interesul ChatGPT este de a oferi răspunsuri care nu sunt doar relevante în marea majoritate a cazurilor, ci și un nivel de scriere a mesajelor apropiat de ceea ce ar putea produce o ființă umană. Atât de mult încât profesorii au interzis folosirea lui în școli.

Buzz-ul a ajutat foarte mult OpenAI să-și promoveze ChatGPT. Dar, ca toate companiile, dezvoltatorul nu trăiește din dragoste și apă dulce. De la începutul lunii ianuarie, OpenAI vorbește despre monetizarea publicului pentru a genera venituri. Pentru că, da, ChatGPT este un produs. Totuși, creatorii săi trebuie să găsească modelul economic: ce clienți, ce servicii cu valoare adăugată și ce preț.

ChatGPT va costa 40 de euro pe luna

Și o primă încercare pare să aibă loc chiar acum. Potrivit The Verge, OpenAI a invitat unii utilizatori să testeze o ofertă „pro” . Acesta din urmă oferă mai multe avantaje față de accesul „gratuit”. În primul rând, o mai bună stabilitate și o mai mare disponibilitate a inteligenței artificiale. Apoi, un timp de răspuns mult mai mic. În cele din urmă, OpenAI promite acces prioritar la noile funcții ChatGPT (care nu ar trebui să rămână exclusiv pentru abonații Pro, din păcate). Desigur, spectrul funcțional al acestei oferte plătite va evolua.

Prețul accesului profesional ar urma să fie stabilit la 42 de dolari pe lună (aproximativ patruzeci de euro), conform invitației primite de perspectivele OpenAI. Un preț care pare foarte mare după o mare parte a utilizatorilor de inteligență artificială. Dar bineînțeles că trebuie să facem un pas înapoi. În primul rând, prețul anunțat este o primă încercare de stabilire a prețurilor. Nimic nu spune că acest lucru nu se va schimba prin lansarea comercială reală. Și nimic nu spune că nu vor fi mai multe niveluri.

În plus, prețul serviciului depinde de utilizarea acestuia. Să ne imaginăm că ChatGPT este conectat la serviciul pentru clienți al unei companii. Inteligența artificială ar putea înlocui apoi consilierii telefonici pentru toate operațiunile care nu necesită nicio intervenție umană. 42 USD, în acest caz, este un cost ridicol. Pentru acest tip de aplicații, cu siguranță se va aplica un tarif special. OpenAI nu a indicat încă o dată de lansare pentru oferta „Pro” a lui ChatGPT. Dar dacă primele teste sunt concludente, nu ar trebui să dureze mult. Mai ales că Google lucrează la un răspuns. Și s-ar putea întâmpla foarte repede.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi