CEO-ul DxOMark (Frédérick Guichard) a spus într-un interviu recent de ce unele companii nu își trimit cele mai avansate smartphone-uri pentru testare. Potrivit acestuia, producătorii nu vor trimite modele despre care nu cred că sunt în fruntea clasamentului pentru a trece testele site-ului.

Dacă nu știi ce se întâmplă, în primul rând, DxOMark este un portal renumit pentru evaluarea camerelor diferitelor modele de smartphone-uri de pe piață. Adică, companii precum Samsung, Apple, Xiaomi, Motorola, Oppo și multe altele își trimit de obicei cele mai avansate dispozitive pentru a fi supuse unei evaluări a camerei.

Ce s-a întâmplat, însă, este că Xiaomi nu a trimis unul dintre cele mai recente modele pentru testare, Xiaomi 12S Ultra. În acest caz, compania însăși a achiziționat telefonul mobil și l-a evaluat oricum. Drept urmare, modelul producătorului chinez a obținut un scor mai mic decât predecesorul său, Xiaomi Mi 11 Ultra.

CEO-ul DxOMark vorbește despre motivul pentru care companiile nu își trimit întotdeauna produsele pentru testare

Tot potrivit lui Frédérick, primul loc pe site are o anumită importanță publicitară pentru compania care l-a produs. Cu alte cuvinte, smartphone-ul care ajunge în fruntea clasamentului primește mult mai multă atenție din partea oamenilor. În plus, înregistrarea este folosită de producători înșiși pentru a promova produsul în timpul evenimentelor de lansare.

Din motive de curiozitate, smartphone-ul care ocupă primul loc pe site este Honor Magic4 Ultimate, cu 147 de puncte obținute la evaluare. Apoi vine Huawei P50 Pro, cu 143 de puncte și pe locul trei are trei modele la egalitate cu 141 de puncte: iPhone 13 Pro , iPhone 13 Pro Max și Xiaomi Mi 11 Ultra.

[SURSA]

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns