GadgetCel mai rapid DRAM mobil din lume LPDDR5T a fost prezentat, Iată...

Cel mai rapid DRAM mobil din lume LPDDR5T a fost prezentat, Iată caracteristicile sale

SK Hynix a anunțat LPDDR5T, cea mai rapidă memorie DRAM mobilă din lume. Memoriile de ultimă generație vor oferi rate de transfer de date cu până la 13% mai mari, cu o eficiență energetică îmbunătățită. Iată detaliile

Producătorul de memorie SK Hynix din Coreea de Sud a anunțat LPDDR5T, cea mai nouă versiune a RAM-urilor (Low Power Double Data Rate). Memoria de nouă generație aduce câștiguri semnificative în comparație cu LPDDR5X folosit în smartphone-urile de ultimă generație de astăzi. Deci, ce va oferi LPDDR5T, cea mai rapidă memorie DRAM mobilă din lume? Iată caracteristicile

A fost lansată cea mai rapidă DRAM mobilă LPDDR5T din lume

Se pare că LPDDR5T va funcționa în intervalul de tensiune ultra-joasă de la 1,01 la 1,12 V, așa cum este determinat de JEDEC (Joint Electron Device Engineering Council). Astfel, memoria, care se remarcă prin consumul de energie mai mic, va oferi rate de date de 9,6 Gbps, cu 13 la sută mai mari decât generația anterioară LPDDR5X, care a fost lansată în noiembrie 2022. În acest context, SK Hynix, care subliniază ratele de transfer de date în creștere în LPDDR5T, include sufixul „T” (Turbo) spre deosebire de versiunea standard.

În plus, SK Hynix a mai declarat că oferă clienților o platformă cu mai multe cipuri de 16 GB care combină mai multe cipuri LPDDR5T într-un singur pachet. Platforma în cauză va permite o putere de procesare a datelor de 77 GB/Sec, echivalent cu transferul a cincisprezece filme FHD (Full-HD) pe secundă cu capacități de 16 GB .

SK Hynix intenționează să înceapă producția de masă de memorii LPDDR5T folosind tehnologia 1anm (a patra generație 10nm) în a doua jumătate a anului 2023 . Astăzi, cererea pentru cipuri de memorie mai bune este de așteptat să crească din cauza expansiunii pieței de smartphone-uri 5G. În plus, SK Hynix crede că noua memorie se va extinde dincolo de smartphone-uri în domenii precum inteligența artificială, învățarea automată și realitatea virtuală.

Urmăreşte ştirile MobileHub.ro pe Google News!

Marian Ciobanu
Marian Ciobanuhttps://mobilehub.ro
Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Articole asemănătoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai citite

Ştiri noi