Call of Duty Warzone Mobile este lansat: O provocare pentru telefoanele de buget

Call of Duty Warzone Mobile, unul dintre cele mai așteptate jocuri mobile din ultima perioadă, a fost lansat oficial atât pe Android, cât și pe iOS. Deși lansarea a stârnit entuziasm în rândul fanilor seriei, rămâne întrebarea dacă acest titlu va putea fi rulat fără probleme pe dispozitivele mobile mai puțin performante.

Cerințe hardware ridicate

Activision, compania dezvoltatoare, a precizat că pentru a putea rula Call of Duty Warzone Mobile pe Android, utilizatorii vor avea nevoie de un dispozitiv cu cel puțin 4 GB de memorie RAM și un procesor grafic Adreno 618 sau mai performant. Aceasta înseamnă că jocul necesită un chipset de gamă mijlocie lansat în 2020 sau mai recent, cum ar fi Snapdragon 720G.

Deși cerințele menționate vizează în mod specific procesoarele Qualcomm, se pare că jocul poate rula și pe dispozitive echipate cu chipseturi MediaTek sau Exynos de performanțe similare. De exemplu, Call of Duty Warzone Mobile funcționează bine pe Google Pixel 7 Pro, care are un procesor grafic Mali.

Call of Duty Warzone Mobile

Dimensiune mare și calitate grafică limitată

Un alt aspect important de luat în considerare este dimensiunea instalării jocului. Fișierul APK inițial are aproximativ 1,5 GB, iar ulterior trebuie descărcate alte 5 GB de resurse înainte de a putea juca. Aceste cerințe de spațiu pot fi o provocare pentru dispozitivele cu stocare internă limitată.

În ceea ce privește calitatea grafică, opțiunile sunt destul de limitate în prezent. Jocul oferă doar câteva presetări de calitate vizuală (minimă, redusă, medie, înaltă și vârf), fără prea multe setări avansate. Chiar și pe un flagship precum Pixel 7 Pro, unele presetări precum „minimă” și „vârf” nu sunt disponibile inițial.

Experiență cross-platform și controale tactile

În ciuda limitărilor menționate, Call of Duty Warzone Mobile aduce câteva caracteristici atractive, cum ar fi suportul pentru progresie cross-platform (experiența și progresul din Battle Pass se transferă între versiunile mobile, PC și consolă) și un sistem de control tactil asemănător cu cel din Call of Duty Mobile sau PUBG Mobile.

Deși lansarea Call of Duty Warzone Mobile este un eveniment important pentru iubitorii de jocuri mobile, rămâne de văzut dacă acesta va putea fi accesat de un public larg sau va fi limitat la dispozitivele de top și cele de gamă mijlocie superioară. Cerințele ridicate de hardware, spațiul mare de stocare necesar și opțiunile grafice limitate ar putea împiedica rularea optimă a jocului pe telefoanele de buget. Cu toate acestea, fanii seriei Call of Duty vor aprecia cu siguranță experiența cross-platform și controalele tactile familiare.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *