Într-o declarație oficială lansată marți (20), Apple a confirmat că ar trebui să crească prețurile aplicațiilor și altor servicii oferite de App Store în unele regiuni.

Potrivit gigantului din Cupertino, măsura va intra în vigoare din 5 octombrie, iar creșterea ar trebui să afecteze următoarele țări și regiuni:

Chile, Egipt, Japonia, Malaezia, Pakistan, Polonia, Coreea de Sud, Suedia, Vietnam și „toate teritoriile care folosesc moneda euro”.

Apple a mai clarificat că abonamentele cu reînnoire automată trebuie să scape de creștere, iar prețurile lor vor rămâne neschimbate.

Deși Apple nu a furnizat nicio justificare pentru această modificare, unii analiști de piață speculează că ar putea fi legată de o modificare a cursului de schimb din aceste țări.

Cu multe țări care trec printr-o criză inflaționistă, dolarul s-a întărit și un exemplu clar în acest sens este că euro a atins paritatea cu dolarul pentru prima dată în 20 de ani.
Ca exemplu al creșterilor, Apple spune că aplicațiile care costau anterior 0,99 euro ar trebui acum să fie vândute cu 1,19 euro. La cel mai înalt nivel, produsele care costau anterior 999 de euro se vor vinde cu 1.199 de euro.

Deocamdată, Romania a scăpat de majorările promovate de Apple, dar este întotdeauna bine să fii cu ochii pe mișcările companiei din Cupertino.

Merită să ne amintim că zvonurile indică faptul că Apple ar trebui să înceapă să afișeze mai multe reclame în aplicațiile sale .

[SURSA]

Share.

Fondator MobileHub.ro, sunt pasionat de tot ceea ce însemna gadget, în special telefoane mobile, smartwatch-uri şi tabletele. Cu o vechime în industria de jurnalism tech din 2014. Scriu pe acest portal tech, ultimele informaţii despre gadget-uri, recenzii, ghiduri şi multe alte articole.

Lasa un raspuns