Apple renunță la producția accesoriilor FineWoven, din motive de durabilitate

Conform unor informații recente furnizate de un cunoscut „insider” al produselor Apple, compania din Cupertino a decis să oprească producția accesoriilor sale din material FineWoven. Acest demers survine în urma îngrijorărilor legate de durabilitatea redusă a materialului respectiv, în contrast cu sustenabilitatea promisă inițial.

FineWoven a fost lansat în septembrie anul trecut, ca parte a angajamentului Apple pentru sustenabilitate, fiind prezentat drept o alternativă durabilă la piele. Totuși, se pare că afirmațiile companiei privind durabilitatea nu s-au confirmat în timp.

Kosutami, un „insider” recunoscut pentru acuratețea informațiilor sale despre produsele Apple, a dezvăluit pe rețeaua socială X (fosta Twitter) că gigantul tehnologic a încetat producția accesoriilor FineWoven din cauza durabilității slabe a materialului.

În contextul opririi producției accesoriilor FineWoven, Apple se află acum în căutarea unui nou material pentru gama sa de accesorii de lux, care să nu fie însă piele, conform afirmațiilor lui Kosutami.

Un istoric de scurgeri credibile privind FineWoven

Kosutami are un istoric solid în ceea ce privește scurgerile de informații precise despre produsele Apple, în special despre accesoriile FineWoven. El a dezvăluit cu precizie planurile companiei de a lansa noi curele pentru Apple Watch și huse de iPhone asortate, confecționate dintr-un „material țesut”, cu peste o lună înainte de lansarea oficială.

De asemenea, acesta a distribuit primele imagini cu accesoriile FineWoven înainte de anunțul oficial al Apple.

Probleme de durabilitate și critici din partea clienților

În septembrie anul trecut, Apple a înlocuit accesoriile sale de piele cu materialul FineWoven, descris ca fiind „un microtricot luxos și durabil” fabricat din 68% poliester reciclat post-consum. Aceste accesorii nu erau nici ieftine, husele pentru iPhone costând 59 de dolari, portofelele MagSafe 59 de dolari, suporturile pentru AirTag 35 de dolari, iar curelele pentru Apple Watch 99 de dolari.

Cu toate acestea, reacția clienților privind accesoriile FineWoven a fost negativă, cu plângeri legate de durabilitatea scăzută și calitatea dezamăgitoare. Am relatat anterior despre multiple incidente de acest gen, iar YouTuber-ul Arun Maini a subliniat, de asemenea, această problemă, afirmând că husa FineWoven „nu pare să reziste la fel de bine în timp”.

Este demn de remarcat faptul că actualizarea de primăvară recentă a gamei Apple a omis, de asemenea, noi opțiuni de culori pentru accesoriile FineWoven. În cazul în care Apple a oprit într-adevăr producția, ar putea dura ceva timp până când stocurile existente se vor epuiza în mod vizibil.

Având în vedere aceste dezvoltări, rămâne de văzut ce alternative eco-friendly va găsi Apple pentru a înlocui materialul FineWoven în gama sa premium de accesorii, menținându-și angajamentul față de sustenabilitate.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *