Apple renunță la ecranele mini-LED pentru viitorul iPad Air din 2024

În ciuda zvonurilor anterioare, se pare că Apple a decis să nu echipeze viitorul iPad Air din 2024 cu un ecran mini-LED. Deși tehnologia mini-LED a fost introdusă pentru prima dată de către companie în cadrul iPad Pro din 2021, aceasta pare să rămână exclusivă seriei Pro, din cauza costurilor ridicate de fabricație.

Conform analistului Ross Young, CEO al Display Supply Chain Consultants (DSCC), sursele sale au dezvăluit că Apple va opta pentru un ecran LCD în locul unuia mini-LED pentru iPad Air din 2024. Această decizie este justificată de prețul considerabil mai mare al panourilor mini-LED, comparativ cu cele LCD.

Un nou model de iPad cu ecran mini-LED ar putea fi lansat în Q4 2024

Cu toate acestea, Young a menționat și faptul că Apple intenționează să introducă un nou model de iPad echipat cu un afișaj mini-LED în ultimul trimestru al anului 2024. Deocamdată, nu se știe cu exactitate dacă acest dispozitiv va face parte din gama iPad Pro sau va reprezenta o nouă serie de tablete.

Tehnologia mini-LED oferă un contrast superior și zone de negru profund, comparativ cu panourile LCD, dar nu atinge performanțele ecranelor OLED. Prin utilizarea unor LED-uri mult mai mici pentru iluminarea ecranului, afișajele mini-LED pot reproduce culori mai bogate și mai precise.

Specificațiile complete ale viitorului iPad Air rămân necunoscute

Deși se știe că Apple lucrează la o nouă versiune a tabletei iPad Air, specificațiile tehnice complete ale acesteia nu sunt încă disponibile. Rămâne de văzut dacă, pe lângă ecranul LCD, compania va aduce și alte îmbunătățiri semnificative pentru această serie de dispozitive.

În concluzie, decizia Apple de a renunța la ecranele mini-LED pentru iPad Air din 2024 poate dezamăgi unii fani ai companiei, dar este justificată de costurile ridicate de producție. Cu toate acestea, un nou model de iPad echipat cu tehnologia mini-LED ar putea fi lansat până la sfârșitul anului viitor, oferind astfel o alternativă pentru cei care doresc o experiență vizuală superioară.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *