Apple Intelligence ar putea să nu fie lansat în Uniunea Europeană din cauza preocupărilor de reglementare

Săptămâna trecută, la WWDC, Apple a făcut un pas important în direcția inteligenței artificiale prin introducerea Apple Intelligence pentru iOS 18 și macOS Sequoia. Cu toate acestea, lansarea acestor funcții în Uniunea Europeană este incertă, deoarece Apple a anunțat că ar putea bloca lansarea Apple Intelligence în UE din cauza preocupărilor legate de reglementare.

Apple a declarat că Apple Intelligence, iPhone Mirroring și SharePlay Screen Sharing ar putea să nu fie disponibile în UE din cauza Actului privind Piețele Digitale (DMA), care ar putea forța gigantul tehnologic din Cupertino să degradeze securitatea produselor și serviciilor sale. „Suntem preocupați că cerințele de interoperabilitate ale DMA ne-ar putea forța să compromitem integritatea produselor noastre în moduri care riscă confidențialitatea și securitatea datelor utilizatorilor,” a spus Apple într-o declarație pentru Bloomberg.

Într-o declarație pentru Financial Times, Apple a afirmat: „Din cauza incertitudinilor de reglementare aduse de Actul privind Piețele Digitale, nu credem că vom putea lansa trei dintre aceste noi funcții – iPhone Mirroring, îmbunătățirile SharePlay Screen Sharing și Apple Intelligence – utilizatorilor noștri din UE în acest an.”

Nu este clar cum exact Apple Intelligence, iPhone Mirroring și SharePlay Screen Sharing ar putea încălca DMA, dar decizia Apple de a nu le lansa în UE ar însemna că sute de milioane de utilizatori Apple din UE nu vor avea acces la cele mai noi funcții și servicii software ale companiei.

Totuși, există speranță pentru utilizatorii din UE, deoarece Apple nu a luat încă o decizie finală cu privire la lansare și este dispusă să colaboreze cu Comisia Europeană pentru a găsi o soluție. „Suntem hotărâți să colaborăm cu Comisia Europeană pentru a încerca să găsim o soluție care să ne permită să oferim aceste funcții clienților noștri din UE fără a le compromite siguranța,” a declarat purtătorul de cuvânt al Apple, Fred Sainz, într-o declarație pentru The Verge.

Aceste evoluții vin într-un moment crucial pentru Apple, deoarece compania încearcă să mențină un echilibru între inovație și conformitate cu reglementările stricte din UE. Rămâne de văzut cum va naviga Apple în această situație complexă și dacă utilizatorii din UE vor putea beneficia de noile funcții inovatoare ale companiei.

[VIA]

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *