AppleStiriTelefoane

Apple este absent din membrii Forumului Standardelor Metaverse

THE Apple nu se numără printre membrii fondatori ai unui forum de standarde pentru „metaverse”, la care participă Meta, Microsoft, Sony, Epic Games, Nvidia, Adobe și alții.

„Forumul Metaverse Standards reunește companii și organizații pentru a promova alinierea la cerințele și prioritățile pentru standardele de interoperabilitate și pentru a accelera dezvoltarea acestora prin proiecte realiste bazate pe acțiuni.” la care se face referire într-un comunicat de presă.

Scopul său este de a permite comunicarea între o gamă largă de organizații și companii pentru a oferi metaversului „interoperabilitate în lumea reală” și pentru a ajuta diferitele viziuni metaverse să lucreze împreună.

Cei peste 35 de membri fondatori includ 0xSenses, Academy Software Foundation, Adobe, Alibaba, Autodesk, Avataar, Blackshark.ai, CalConnect, Cesium, Daly Realism, Disguise, Enosema Foundation, ‌Epic Games‌, Express Language Foundation, Huawei, IKEA, John Peddie Research, Khronos, Lamina1, Maxon, Meta, Microsoft, NVIDIA, OpenAR Cloud, Open Geospatial Consortium, Otoy, Perey Research and Consulting, Qualcomm Technologies, Ribose, Sony Interactive Entertainment, Spatial Web Foundation, Unity, VerseMaker, Wayfair, Web3D Consorțiul, Consorțiul World Wide Web (W3C) și Asociația XR.

Apple, după cum se pare, nu se află pe lista membrilor, în ciuda investiției mari și a implicării sale continue cu dispozitivele din domeniul AR și VR. Apple a fost implicat activ în crearea de șabloane în trecut, cum ar fi HTML5 pentru web. Am creat Thunderbolt cu Intel și formatul de fișier „USDZ” pentru conținut 3D cu Pixar și Adobe. Cel mai recent, Apple a fost implicat în dezvoltarea Matter la WWDC 2022, un nou șablon open source pentru accesorii pentru casă inteligentă.

Companiile de jocuri Roblox și Niantic, precum și platformele metaverse bazate pe criptare, cum ar fi The Sandbox și Decentraland, sunt, de asemenea, excluse din Metaverse Standards Forum. Deoarece participarea este gratuită și gratuită, s-ar putea să le vedem pe toate în viitor.

Related Articles

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button