Apple Dezvăluie Funcționalitățile Revoluționare ale iOS 18

Apple a anunțat oficial noile caracteristici ale iOS 18, promițând să transforme experiența utilizatorilor prin inovații axate pe accesibilitate și inteligență artificială. Printre cele mai așteptate funcționalități se numără Controlul prin Urmărirea Ochiului, destinat utilizatorilor cu dizabilități fizice, care permite operarea dispozitivelor prin mișcarea ochilor. Această tehnologie folosește camera frontală pentru configurare și păstrează datele local, garantând confidențialitatea.

De asemenea, funcția Haptic Feedback pentru Muzică introduce o nouă dimensiune în experiența auditivă a persoanelor cu deficiențe de auz, transformând sunetele în vibrații tactile prin intermediul Taptic Engine. Aceasta este integrată cu Apple Music și oferă API-uri pentru dezvoltatori.

iOS 18
iOS 18

iOS 18 include și îmbunătățiri semnificative în comunicare, cu Vocale Shortcuts, care permite utilizatorilor să atribuie comenzi vocale personalizate pentru Siri, și capacități avansate de recunoaștere a vorbirii pentru cei cu afecțiuni care influențează vorbirea, cum ar fi paralizia cerebrală sau ALS.

Pentru utilizatorii care se confruntă cu rău de mișcare, iOS 18 introduce indicii vizuale sincronizate cu mișcările vehiculului pentru a reduce disconfortul. CarPlay primește, de asemenea, actualizări importante, inclusiv comenzi vocale și filtre de culoare.

iOS 18
iOS 18

Alte noutăți includ:

  • VoiceOver cu noi voci și opțiuni de personalizare.
  • Funcționalități îmbunătățite pentru lupa digitală și dispozitivele Braille.
  • Asistență extinsă pentru limbile străine și interacțiuni tactile.

Cu toate aceste inovații, Apple subliniază angajamentul său pentru accesibilitate și integrarea avansată a AI în experiența utilizatorilor. Noile funcționalități vor fi disponibile odată cu lansarea oficială a iOS 18, planificată pentru sfârșitul acestui an.

Aceste îmbunătățiri demonstrează încă o dată dedicarea Apple pentru crearea unei experiențe incluzive și adaptate nevoilor fiecărui utilizator.

Distribuie
Marian Ciobanu

Marian Ciobanu

Marian Ciobanu este fondatorul MobileHub.ro, cu o vechime din 2014 în bloguri şi site-uri tehnologice, a început prin a lansa betit.ro în 2014, geeki.ro în 2019 şi mobilehub.ro în 2022. Pasionat de gadgeturi în special de telefoane mobile şi purtabile, scrie recenzii despre telefoane, ceasuri inteligente, tablete, sisteme de operare şi altele. Vechimea de 8 ani îşi spune cuvântul şi poate oferii o expertiză clară asupra lucrurilor ceea ce poate ajuta utilizatorul în a înţelege un produs anume. Urmăriţi ştirile zilnice, recenziile, opiniile şi alte articole prezentate de Marian pe MobileHub.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *