| |

Apple Anunță Retragerea Suportului pentru Mai Multe iPhone-uri: Vezi lista!

iPhone X

Apple a anunțat recent că retrage oficial suportul pentru mai multe dispozitive, inclusiv modelul iPhone X, lansat în 2017. Conform politicilor Apple, un produs este considerat „vintage” atunci când distribuția pentru vânzare a fost oprită de mai mult de cinci ani, dar mai puțin de șapte ani. În această categorie a fost inclus și iPhone X, alături de alte două produse.

Dispozitivele Afectate

Începând cu septembrie 2017, iPhone X a fost recunoscut pentru designul său inovator, fiind primul iPhone care a renunțat la butonul fizic Home în favoarea unui ecran care acoperă aproape întreaga față a telefonului. Acum, după aproape șapte ani de la lansare, acest model a fost inclus în lista produselor pentru care Apple nu mai oferă suport tehnic și servicii hardware. Alături de iPhone X, și AirPods (prima generație) și HomePod (prima generație) au fost retrase din suportul oficial.

Lista completă a iPhone-urilor considerate „vintage” și care nu mai primesc suport din partea Apple este următoarea:

  • iPhone 4
  • iPhone 5
  • iPhone 6
  • iPhone SE
  • iPhone 8
  • iPhone 8 Plus
  • iPhone X

Implicațiile Retragerii Suportului

Decizia de a opri suportul pentru aceste dispozitive înseamnă că utilizatorii nu vor mai putea beneficia de reparații hardware prin intermediul Apple sau al furnizorilor de servicii autorizați. De asemenea, nu vor mai fi disponibile componente originale pentru aceste modele. Utilizatorii vor trebui să caute soluții alternative, cum ar fi reparațiile neoficiale sau achiziționarea de piese de schimb de pe piața second-hand.

Context și Impact

Această mișcare este parte a strategiei continue a Apple de a încuraja utilizatorii să adopte modele mai noi de dispozitive, care beneficiază de cele mai recente tehnologii și actualizări de software. De asemenea, aceasta ajută compania să gestioneze mai eficient resursele și să reducă costurile asociate cu menținerea suportului pentru produse mai vechi.

În concluzie, pentru utilizatorii afectați, aceasta reprezintă o oportunitate de a trece la modele mai noi, care oferă performanțe superioare și suport pe termen lung. Totuși, pentru cei care apreciază dispozitivele lor actuale, va fi necesară găsirea de soluții alternative pentru eventualele probleme hardware care pot apărea în viitor.

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *